Lelépő
Image default

Feltáratlan helyeket hódítanának meg a magyar hegymászók, már az alaptábort építhetik

Elstartolt a hegymászó válogatott legújabb projeketje, aminek keretében Farkas Ádám és Békési Barna párosa indult Grúziába – jelentette be közösségi oldalán a Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott.

Optimális körülmények várhatják Grúziában a magyar hegymászókat

A hivatalos tájékoztatás szerint a magyar sportolók két hétre utaztak Grúziába. Terveik szerint a Racha-völgybe mennek fel, ahol eddig feltáratlan jégmászó helyeket térképeznek fel.

Farkas Ádám a Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatottnak az eddigi eseményekről is beszámolt. Eszerint útjuk Racha megyébe, Ghebi faluba vezetett, Kutaisiben gázt, grechkat, leveseket, sajtot, kenyeret, lavosht vesznek, hogy aztán autóval elinduljanak az utolsó lakott település felé, Ghebibe.

Izgalmas hetek elé néznek, a cél az új jégmászóhelyek feltárása

„A múltbéli es jelenlegi előrejelzések alapján a nappali enyhe melegedés és az éjszakai mínuszok optimálissá teszik az időt a jegek formálódásához” – magyarázta. A magyar hegymászó a páros terveibe is adott betekintést. Már az érkezés utáni napon szeretnének felköltözni, hogy még egy nagyobb hóesés előtt kiépíthessék az alaptáborokat.

Utána síelnek, bejárják a beszállásokat a jegekhez.

„Amikor biztonságosnak ítéljük meg a felettük levő kuloárokat, akkor megyünk neki a jegeknek terv szerint” – hangsúlyozza.

A Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott legfrissebb információi szerint a két magyar hegymászó időközben meg is érkezett, felköltöztek a völgybe, feltérképezik a terepet, jegeket.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, elképesztő expedíciókra indulnak a magyar hegymászó válogatott tagjai. Terveikről, projektjeikről ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Lelépő, fotók: Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott Facebook oldala

Kapcsolódó