Lelépő
Image default

Idén is keresik a madárbarát településeket

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén is pályázatot hirdet önkormányzatok részére Madárbarát település mintaprojektek megvalósítására.

Az egyesület honlapján található kiírás szerint a pályázatra olyan önkormányzatok jelentkezhetnek, amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök, többek között odúk, odútelepek kihelyezve.

Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt

A sikeresen pályázó önkormányzatok – a település méretének függvényében – ötszázezer és egymillió forint közötti értékben, madárvédelmi, természetvédelmi eszközök formájában kapják meg a támogatást – tartalmazza a kiírás, amelyből az is kiderül, hogy összesen öt települést támogatnak majd.

Az eszközök kihelyezésében és a tanösvények kialakításában az MME a helyszínen szakmai segítséget nyújt, a kihelyezéshez szükséges emberi erőforrást azonban a nyertes pályázónak kell biztosítania – hívják fel a figyelmet.

Arra is kitérnek, hogy a nyerteseknek az eszközöket a kétéves pályázati periódus után 5 évig karbantartani, működtetni kell. Ezt az MME a helyszínen ellenőrizheti is.

A pályázatokat március 21-ig elektronikus úton lehet benyújtani, azokat az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni. A madárbarát eszközök és tanösvény átadására 2024 őszén lehet számítani – olvasható az MME honlapján megjelent pályázati kiírásban.

Lelépő

Kapcsolódó