Lelépő
Image default

Hihetetlen látványt nyújt július végén a behavazott Lomnici-csúcs

A Tátra minden évszakban tud meglepetést okozni, még nyáron is. Július 27-áre virradóan ugyanis hó lepte el a 2634 méteres Lomnici-csúcsot.

Az előrejelzések szerint azonban hamarosan visszatér a nyári időszakban megszokott idő, így a különleges látványt már csak a Vysoké Tatry Facebook oldalára feltöltött képekről tudjuk élvezni.

A Lomnici-csúcsról

A Lomnici-csúcs a Magas-Tátra 2634 méteres, legmagasabb csúcsa. A Tátrai Nemzeti Park része, lenyűgöző szépsége és megközelíthetősége miatt a régió egyik legikonikusabb és legkeresettebb látványossága. A felvonó 2190 méteres magasságba viszi a kirándulókat, ahonnan lélegzetelállító panorámában lehet gyönyörködni. Innen, de a hegy aljáról is fel lehet túrázni a csúcsra, aminek teljesítése semmihez sem hasonlítható élmény.

A felső felvonóállomástól a csúcsig tartó túra egy kis kihívást jelent. Az erőfeszítésért azonban a környező hegyekre és völgyekre nyíló egyedülálló kilátás a jutalom. A nyári időszakban különösen sorkan kirándulnak errefelé. De nem csak a csúcs vonza a turistákat.

A közelében található egy csillagvizsgáló is, mely 1960-as években épült.

Négy évszak egy nap alatt

Mint minden hegyvidéki területen, így a Lomnici-csúcs környékén is gyorsan változhatnak az időjárási viszonyok. Ahogyan azt a fényképeken láthatjuk, még nyáron is képes lehet arra a természet, hogy egyetlen nap leforgása alatt minden a négy évszakkal megörvendeztesse a kirándulókat. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy az itt túrázók felkészüljenek a hirtelen időjárási változásokra.

Lelépő, fotók: Vysoké Tatry facebook oldala

Kapcsolódó