Lelépő
Image default

Bummm! című lemezük 50 éves születésnapjára monumentális budapesti falfestményt kapott ajándékba az LGT

A képen az LGT egykori tagjai láthatók. Presser Gábor kertésznadrágban, körülötte Somló Tamás, Laux József, Barta Tamás. „Ha itt lennének, együtt nevetnénk, hülyéskednénk, megtisztelve éreznék magukat ők is” – mondta a tribute-fal átadását követően a Kossuth díjas zenész.

A világ legnagyobb LGT tribute-fala

Ötven évvel ezelőtt jelent meg az LGT Bummm! című lemeze. Ez adta az apropót, hogy a Színes Város csapata, Erzsébetváros Önkormányzata és a Dob utca 38 lakói egy gigaméretű tűzfalfestménnyel tisztelegjenek a zenekar emléke előtt.

A kétszáz négyzetméteres, huszonegy méter magas alkotáson Kemény György egykor nagy port kavaró, hatalmas sikert hozó grafikáját láthatjuk.

Ezzel így a világ legnagyobb LGT tribute-fala lett.

Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerzőt és Kemény György grafikusművészt egy daru emelte a magasba, hogy közelről láthassák az óriási lemezborítót.

Mit ismert, a mostani tűzfalfestménytől csupán

két házzal arrébb töltötte fiatal éveinek egy jelentős részét Presser Gábor.

A Kertész utcai iskolába járt, órák után pedig a Klauzál téri nagycsarnokba járt édesapjának segíteni. A kerületből indult az a zenei pálya, ami mára csillagokig jutott, és a Scampolót, majd az Omegát követően a Locomotiv GT-ben haladt még feljebb, egyre magasabbra.

Pressernek olyan dalokat köszönhetünk többi között, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Gyöngyhajú lány, később a Kék asszony, a Ringasd el magad, a Nem adom fel.

Ezt olvastad már?

Jankovics Marcell emblematikus mesefigurája, a Fehérlófia színes grafikája készült el tűzfalfestményt formájában, hogy a Nemzeti Kulturális Alap székházát díszítse. A városképet is meghatározó falfestményen a sétáló Fanyűvő Fehérlófia egy modern város fekete színű sziluettjének hátteréből tekint le a járókelőkre.

Ikonikus magyar rajzfilm elevenedik meg Budapest új, monumentális tűzfalfestményén

Lelépő, forrás és fotók: Erzsébetváros hivatalos oldalai

Kapcsolódó