Lelépő
Image default

Négy ingyenes tárlattúrával várják a budapesti galériák a művészetek szerelmeseit most hétvégén

A nyolcadik alkalommal megrendezendő Gallerry Weekend nyitónapján, pénteken kiállításmegnyitók és tárlatvezetések lesznek. A budapesti kortárs galériák szombaton az egyéni látogatások mellett ingyenes „túrákra” várják az érdeklődőket Budapesten.

„Egybefonva – A kapcsolódás dimenziói” mottóval rendezi meg idén Kortárs Galériák Egyesülete az idei művészeti fesztivált. A Deák Erika Galéria, az Einspach Fine Art & Photography, az acb Galéria, a Horizont Galéria, a Kisterem Galéria, az Inda Galéria vesz részt benne. Csatlakozott hozzájuk a Knoll Galéria Budapest, a Molnár Ani Galéria, a TOBE Gallery, a Várfok Galéria, a Vintage Galéria és a Viltin Galéria.

Négy túrára lehet jelentkezni három időpontban

A művészeti esemény szombati napján négy különféle útvonalú túra várja az érdeklődőket három időpontban, jelentkezni online lehet.

Az A túra az acb Galériába – Ember Sári (Galéria), Gecser Lujza (Attachment) és Szarka Péter (Plus) kiállítására, majd a Knoll Galéria Budapestbe, Ludmila Hrachovinova tárlatára kalauzolja a közönséget.

A Deák Erika Galéria 25. évfordulós kiállításáról indul a B túra, amelyben Annie Morris brit, Helen Beard angol és Kristina Schuldt német művészek alkotásait láthatják az érdeklődők. Az Inda Galériában 15 magyar képzőművész munkáit, míg az idén 15 éves Viltin Galériában Vető Orsolya Lia egyéni kiállítását lehet majd meglátogatni.

A legjobb kortárs galériák várnak a C és a D túrán is

A C útvonal az Einspach Fine Art & Photography galériából indul Dezső Tamás kiállításával. Ezután a Várfok Galériában Orr Máté és Rácmolnár Sándor tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.

A D túra találkozóhelye a TOBE Gallery, ahol Luzia Simons Németországban élő brazil művész alkotásaival találkozhatnak a részvevők. A TOBE Cabinet-ben Patel Rebelo indiai származású alkotó munkái lesznek láthatók. A Molnár Ani Galériában csoportos kiállítás, a Vintage Galériában pedig Andreas Fogarasi bemutatója várja a közönséget. A túra a Szinyova Gergő tárlatával fejeződik be a Kisterem Galériában.

Az idei Gallery Weekend programsorozat központi gondolata a kapcsolódás – a művészethez, a körülöttünk élőkhöz és önmagunkhoz.

Lelépő, fotók: Gallery Weekend facebook oldala

Kapcsolódó