Lelépő
Image default

Ilyen lett a Keleti megújult utascentruma

Megnyílt a modern és akadálymentesített Keleti Utascentrum hétfőn hajnalban. A fejlesztés nyomán a MÁV-START első teljesen komplex utaskiszolgáló tere jött létre az évi több mint tizenkét millió utazást lebonyolító Keleti pályaudvaron – közölte a vasúttársaság.

A Keleti pályaudvaron a metróaluljáró felől közvetlenül megközelíthető új utascentrumban teljeskörű az utazással kapcsolatos ügyintézés, a jegy- és bérletvásárlás, belföldre és nemzetközi viszonylatban, egyéni vagy csoportos utazásokhoz. Emellett az ügyfélszolgálat az észrevételeket és a visszatérítéseket is egy helyen dolgozza fel. A pályaudvaron vagy az oda érkező vonaton elveszett tárgyakat is itt kezelik.

Az új utascentrumban tizenegy pénztár van, közülük az egyik akadálymentesített. A vágánycsarnokba vezető, felújított főlépcső két oldalán két mozgólépcső, továbbá két új lift üzemel. Az utazók számára száztizenegy különböző méretű rekeszből, szekrényből álló csomagmegőrzőt helyeztek el az utascentrumban. A tizenöt új jegykiadó automatával pedig már összesen huszonhat üzemel a Keletiben.

Az új utascentrum május 1-jétől a hét minden napján 4 óra 30 perc és 0 óra 30 perc között várja az utasokat.

Az új utascentrumban már megvásárolhatók azok a kedvezményes jegyek is, amelyekkel a nyári szezon legnépszerűbb hazai úti céljait tudjuk elérni. De a természetjárók is örülhetnek. Jóval olcsóbban utazhatnak a MÁV vonatain például a Tisza-tóhoz, ahová újra indul Budapestről a népszerű közvetlen járat.

Lelépő.hu, fotók: MÁV

Kapcsolódó