Lelépő
Image default

Így utazhatnak ingyen az őszi szünetben a gyerekek

Az idei tanévben új, világoszöld útlevelet kap minden alsós diák. Ezzel a már megszokottak szerint ismét díjmentesen utazhatnak a kisiskolások az őszi szünetben. A Kajla útlevél a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain is érvényes.

Közel másfél hétig tart az őszi szünet

Október 28-tól november 5-ig tart az őszi szünet minden iskolás számára. A Kajla útlevéllel a teljes szünet alatt ingyen utazhatnak belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton. Ehhez a Kajla útlevél mellett diákigazolványra vagy személyi igazolványra van szükség. Ezzel kiváltható a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla jegy.

Emellett az őszi szünetben is elérhető a „KajlaBalaton24 jegy”.

A jegy az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb november 5-én éjfélig. A kedvezményes jeggyel ezalatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred-Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain. Megváltható a MÁV-Start Szabadbattyán-Tapolca, Szabadbattyán-Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy-Sümeg közötti vonalain, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton is.

Számos kedvezményre jogosít a Kajla útlevél

Kajla útlevéllel a „Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy” is megváltható. Az utas által megadott időponttól egy óráig érvényes. Ezalatt egyszeri utazást biztosít Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely között a TramTrain járatokon, a 135-ös vasútvonalon közlekedő vonatokon Szeged és Hódmezővásárhely között. Szintén használható  Hódmezővásárhelyen a Volánbusz helyközi csatlakozó járatain a szakaszhatárig, illetve a szakaszhatrtól – jelezték.

Figyelem! A korábbi sárga, sötétkék és világoskék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak.

Így vehető igénybe a Kajla útlevél nyújtotta kedvezméyn

A díjmentes utazásra szóló vasúti Kajla jegyet előre meg kell váltani. Ere a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikáción keresztül van lehetőség. Az ingyenes utazás 2. osztályra érvényes, a helyjegyköteles vonatokra a helyjegyet meg kell váltani a díjmentesen utazó gyerek részére is.

A MÁV-Start és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményt kap,

ha más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla útlevéllel rendelkező gyerekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A Volánbusznál a gyerekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető. Így országos besorolású emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszjárat igénybevétele esetén a kiegészítő jegyet a gyerek és a kísérő részére is meg kell váltani.

Ovisok is kapnak útlevelet

Idei újdonság az „Ovis kajla útlevél”, amit az óvodások számára lehet igényelni.

Ez névre szóló, és kizárólag Kajla pecsét gyűjtésére szolgál,

mert a díjmentes utazási kedvezményre az óvodások 6 éves korukig alanyi jogon jogosultak.

Mint ismert, a „Hol vagy, Kajla?” program 2019 nyarán indult el. Idén, a tavaszi és a nyári szünetben összesen közel 168 ezer utazás történt MÁV-Volán csoport járatain valamelyik Kajla termék felhasználásával.

Lelépő

Kapcsolódó