Lelépő
Image default

Elképesztő videó készült arról, hogyan alakított ki varázslatos korcsolyapályát a természet az Ipoly menti településen

Az árvíz és a fagy együttesen kellett ahhoz, hogy olyan mesés korcsolyapálya jöjjön létre Ipolydamásdon, amely a régi idők teleit idézi meg.

Nosztalgia Ipolydamásd természetes korcsolyapályáján

Ipolydamásd korcsolyafellegvárrá vált a természetnek köszönhetően. Az árvíz és a fagy együtt ugyanis egy fantasztikus korcsolyapályát hozott létre a településen. Az időjárás közreműködésének hála a csúszkálás összehozta a környéken élőket, akik

még egy hokimeccsre is kihívták egymást.

A látványos, természetes korcsolyapályáról a Chalabaturism-Helemba készített videót, amelyet meg is osztott a közösségi oldalán. A kommentelők persze azonnal nosztalgiázni kezdtek gyerekkoruk teleiről, amikor a kiöntött és befagyott vízterületeken csúszkáltak.

Néhány négyzetméternyi boldogság

A befagyott természetes vízfelületeken való csúszkálás valóban varázslatos élményt nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A mesés téli környezet mellett a szabadság érzésének egy egészen új dimenzióját tapasztalhatjuk meg. Közben pedig szoros kapcsolatba kerülünk a természettel.

A gyermekek testközelből tapasztalhatják meg, hogy mivel jár az évszakok változása, a víz halmazállapotának átalakulása pedig lehetőséget ad arra, hogy

közelebbről megismerjük és értékeljük a természet csodáit.

Csúszkálás során sokat tehetünk az egészségünkért is, hiszen számos izomcsoportot megmozgatunk, élvezzük a friss levegőt és egy csapásra azt érezzük, minden sejtünkből boldogsághormonok szabadulnak fel.

Kellemes testmozgás: A korcsolyázás kiváló testmozgás, amely számos izomcsoportot megmozgat, miközben élvezzük a kinti levegőt és a téli környezetet. A mozgás endorfinok felszabadulását is elősegíti, ami jó hatással van a hangulatunkra.

Ezt olvastad már?

Nem csak Ipolydamásdon készített a természet csodálatos korcsolyapályát. Ahogyan azt a Lelépő is megírta, Hegymagas és Badacsonytördemic közötti belvízen is sokan élvezték a csúszkálás örömeit.

Elképesztő korcsolyapályát hozott létre a természet a Balatonnál

Lelépő

Kapcsolódó