Lelépő
Image default

Sokkoló videón látható, hogyan ugrották át az úton egy autó előtt a hatalmas gímszarvasok

Hatalmas gímszarvasok ugráltak ki az autók elé Kakasd mellett. Az esetről egy autó fedélzeti kamerája készített felvételt, amit aztán meg is osztottak a Budapesti Autósok Youtube csatornáján.

Brutális baleset lehetett volna a gímszarvasok miatt Kakasdnál

Kakasd mellett, a főúton haladt január 10-én egy fedélzeti kamerával felszerelt autó, amikor két gímszarvas szaladt át előtte az úton. A felvételeken jól látható, hogy csupán a csodának köszönhető az, hogy a sofőr és az állatok is ép bőrrel megúszták az esetet.

A rettenetes baleset csupán másodperceken múlt, de ahogyan az a videón is látható, a második szarvas konkrétan átugrott a főúton haladó személygépkocsin. Szerencsére azonban az utóhoz nem ért hozzá.

Nagyon sok a nagyvadak miatti baleset

Ahogyan arról a Lelépő korábban már beszámolt, 2022-ben mintegy hétezer nagyvadat gázoltak az utakon. Ezek többsége a szarvasvonulás idejére esett. Ez nem csak a vadásztársaságoknak jelent hatalmas kárt, de az autósoknak is, hiszen akár totálkáros is lehet a jármű például egy gímszarvassal való ütközés után. A jogszabályok változásával ráadásul most érdemes még körültekintőbben vezetni és vadriasztót beszereltetni.

Ebben a cikkünkben minden fontos információt összegyűjtöttünk a vadbalesetekkel és azok megelőzésével kapcsolatban. Érdemes tudni azt is, hogy a vadriasztó úgy működik, hogy a jármű aljára rögzített, beépített hangszóró jelez az állatoknak. Ehhez az ember számára hallhatatlan, ám a vad, így a gímszarvas által is kellemetlennek ítélt frekvenciát használ, így még időben kitérhetnek az utunkból.

Kisokos a szarvasvonulás idejére – Így vezess az utakon

Lelépő

Kapcsolódó