Lelépő
Image default

Hamarosan elkészül a világrekorder magyar függőhíd a Zemplénben

A hétszáz méter hosszú építmény a gyalogos függőhíd kategóriában világrekorder lesz. A város két pontját, a Várhegyet és a Szár-hegyet köti majd össze nyolcvan méter magasan.

Hamarosan befejeződnek a munkálatok a lélegzetelállító függőhídon

Napokon belül elkészül a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás hídjának járófelülete. A Szár-hegy és a Várhegy között húzódó újabb turisztikai látványosság páratlan élményt nyújt majd. A tervek szerint jövő év tavaszától az ide érkező turistáknak és nem utolsó sorban a városban, a régióban élők számára csodálatos panorámát kínál majd.

Az eddig megszokottaktól eltérően teljesen új perspektívába helyezi a város és a hegyek látképét.

Elképesztő kilátást nyújt majd

A Zemplén FM tájékoztatása szerint több száz méter hosszan a tartóelemekre ráhelyezték a trepprácsokat. Úgy tudni, csak az a szakasz maradt ki, ahol a legmagasabban húzódik a híd:

nyolcvankét méter magasan a Május patak fölött.

Ide a speciális üvegelemek kerülnek majd a további élmény érdekében. A tervek szerint 2024 tavaszától bárki végigsétálhat majd rajta mindkét irányban.

Ezt olvastad már?

Csaknem 750 millió forintos fejlesztés zárult le a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen, melynek keretében a város két kedvelt kirándulóhelyén valósultak meg korszerűsítések – tájékoztatta az MTI-t a város önkormányzata.

A beruházás a Várhegy és a Magas-hegy környezetét érintette. A pályázati program keretében folytatódott a Sátoraljaújhelyi vár

EGY ÉVTIZEDE ZAJLÓ FELTÁRÁSA, A FELTÁRT FALMARADVÁNYOK KONZERVÁLÁSA ÉS ÁLLAGMEGÓVÁSA.

A Várhegyen, az egykori újhelyi vár területén megépült a látogatóközpont, melyben huszonegyedik századi technológia segítségével idézik meg virtuálisan a korai középkor várát és udvartartását. A vár és a város történetét egy,

INTERAKTÍV KALANDJÁTÉKOK MINTÁJÁRA KÉSZÜLT VIRTUÁLIS JÁTÉKTÉREN KERESZTÜL ISMERHETIK MEG A FIATALOK.

Hatalmas összegből fejlesztették a legkedveltebb zempléni kirándulóhelyeket

Lelépő, fotók: Zemplén TV

 

 

Kapcsolódó