Lelépő
Image default

Különleges, fenyővel ízesített sörrel készül a karácsonyra az egyik hazai kézműves sörfőzde

A 2019-ben indult hagyomány a Fehér Nyúl Brewery & Taproom munkatársának, Farkas Máté házi receptjének adaptálásával kezdődött. Az évek során gyűjtött tapasztalatok, és a témában alkotott nemzetközi és hazai tudományos kutatások alapján évről évre tovább fejlesztették a receptúrát.

Zseniális ötletből született a karácsonyi limitált kézműves sör

A Drink the Christmas Tree 2023 egy igazi West Coast IPA karakterére épít a maga 6,7 százalékos alkoholtartalmával és száraz kortyérzetével. A Chinook, Citra és Simcoe komlók határozott keserűséget, citrusos és fenyős aromát kölcsönöznek ennek a világos, letisztult sörnek.

A lényeg mégsem ez, hanem a speciális összetevő, a fenyő! Az idei főzetben először keverték a fajtákat. Az eddig megszokott ezüstfenyő (Picea pungens) mellett közönséges luc (P. abies) is került az üstbe, hat gramm per literes koncentrációban.

A frissen szedett fenyőágakat közvetlenül a forró sörléhez adagolták.

Polifenolokban gazdag az IPA

Az alapanyag a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Soroksári Tangazdaságából érkezett a kézműves sörfőzdébe.

A hidegkomlózással párhuzamosan pedig fenyő aromával véglegesítették a zamatot.

Így nem csak egy az ünnep hangulatához tökéletesen passzoló italt alkottak meg, de egyben egy kiváló, az egészséges életmódot támogató polifenolokban gazdag IPA-t is.

A limitált kiadású termék elsőként a sörpremieren, a Fehér Nyúl Brewery & Taproom-ban november 10. pénteken, délután 4 órakor. Az esemény részletei itt.

Ezt olvastad már?

A Weloveholidays utazási összeállított egy toplistát azokról az úti célokról, ahol a legjobb dolguk van a sörrajongóknak Európában. A lista tizedik helyére kerülhetett fel Magyarország. Az ajánló szerint hazánkban számos egyedi sörfajtát és erősödő kézművessör-mozgalmat lehet találni. Budapest ikonikus romkocsmáiban pedig különleges, eklektikus környezetben lehet élvezni a helyi söröket.

Európa élvonalában a hazai sörkultúra

Lelépő, fotók: Fehér Nyúl Brewery & Taproom

Kapcsolódó