Lelépő
Image default

Olyan futóverseny lesz hétvégén Eplényben, amilyen még sosem volt Magyarországon

A hétvégén Eplényben Magyarországon első alkalommal rendeznek olyan akadályfutó-versenyt, amelyen a legbátrabb résztvevők akár egy maratoni távot is teljesíthetnek.

A Fighters’ Run sorozat az idei szezon zárásaként az eplényi Síaréna Vibe Parkban várja a résztvevőket. Az eseményen hat különböző versenyszámban mérethetik meg magukat felnőttek és gyerekek egyaránt.

Hat táv, két nap alatt – Ez vár a hétvégén Eplényben

A szervezők tájékoztatása szerint a gyerekverseny mellett a legkönnyebb, az egyfajta élményfutásnak nevezhető Beavatás négy-öt kilométeres távján tíz-tizenkét akadályt kell teljesíteni a versenyzőknek. A klasszikus táv nyolc-tizenegy kilométert jelent húsz-huszonöt akadállyal, míg középtávon tizennégy-tizennyolc kilométer és huszonöt-harminc akadály várja a futókat.

Ez utóbbit egyénileg és csapatban is lehet teljesíteni.

A kétnapos esemény csúcspontja szombaton a Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő maratoni táv lesz. Itt a negyvenkét kilométer mellett nagyjából kétezer méter szintkülönbséggel és hetvennél is több akadállyal kell megbirkózni a vállalkozó szellemű futóknak, akiknek

11 órás szintidő áll rendelkezésükre.

A pályában benne lesznek azok a hírhedt emelkedők, sí- és biciklipályák, amelyek miatt oly sokan kivételes helyszínként emlegetik Eplényt. Az eseményen szívesen látják a nézőket, illetve korlátozott számban lehet még a helyszínen a felnőtt távokra nevezni.

Ezt olvastad már?

„2023. október 31-ig a Zugligeti Libegő karbantartási munkálatok miatt nem közlekedik” – jelentette be közösségi oldalán a Normafa Park. Ahogyan azt a Lelépő is megírta, a korábbi tájékoztatás szerint a munkálatokkal szeptember 19 és 29 között végeztek volna. Érdemes tehát a hétvégi futóversenyt összekötni egy pihentető libegőzéssel, ahonnan madártávlatból is megcsodálható a táj, ahol az embert próbáló versenyt teljesítik a résztvevők.

Erre a szezonra búcsút mondhatnak a libegőzésnek a budapestiek

Lelépő, fotók: Fighter’s Run Facebook oldala

Kapcsolódó