Lelépő
Image default

Igazi karácsonyi csoda A diótörő és a gasztronómiai élmények találkozása

A diótörő a karácsony elválaszthatatlan részét jelenti. Évről évre zsúfolásig megtelik az Operaház a klasszikus előadásra, azonban idén egészen különleges környezetben csodálhatjuk meg az ünnep legkedveltebb történetét. Budapest egyik legszebb szállodája ugyanis gasztronómiai különlegességeket és a Royal Balett előadását ötvözi egyedülálló programajánlatában. 
 
Budapest díjnyertes szállodája, az Aria Hotel a londoni Royal Opera House Live Cinema Season 2022-23 közvetítéseiből A diótörő című előadást vetíti a mozitermében. A közvetítések alkalmával a nézők színházi látcső nélkül, közelről élvezhetik az előadásokat.
 
 
Sir Peter Wright a The Royal Ballet számára koreografált közönségkedvence Julia Trevelyan Oman csodálatos, korhű díszleteivel és jelmezeivel együtt a klasszikus balettmű egyik leghagyományosabb, legpazarabb feldolgozása. E.T.A. Hoffmann meséjében
 
egy kislány, Clara számára egy kellemes karácsonyi összejövetelt egy csodálatos kaland követ, miután már mindenki aludni tért.
 
A néző Csajkovszkij ragyogó zenéjében gyönyörködhet, amint Clara és az ő elvarázsolt Diótörője legyőzik Egérkirályt, majd meglátogatják Cukrozott Szilva Tündért az Édességek Birodalmában.
 
 
A Royal Ballet élő műholdas közvetítésének felvételét december 10. és 30. között tizenegy alkalommal vetítik,
 
hétvégente és a két ünnep között, reggel tizenegy órai kezdettel. Az előadást elbűvölő havas jeleneteivel, bűvészmutatványaival Varró Zoltán dizájner tervei szerint megvalósult karácsonyi miliőben reggelivel együtt élvezheti a közönség a magas színvonalú vetítés- és hangtechnikával felszerelt moziteremben.
 
 
A közvetítések szünetében interjúk alkalmával derül fény a kulisszatitkokra, illetve előre felvett mini dokumentumfilmek tudósítanak a parádés előadásokhoz vezető kőkemény próbafolyamat viszontagságairól. A Café Liszt az ínycsiklandó reggeli fogások mellett két különleges téli meleg itallal készül:
 
az ananászlé, tonkabab, vaj és fahéj felhasználásával készült Hot Buttered Pineapple-el és az ital Plantation Pineapple rummal készült alkoholos verziójával.
 
A reggelit követően vagy az előadás szünetében, a szálloda cukrászának pekándiós répatortáját ajánlják, melyet fahéjas ganache-sal tálalnak.
 
A jegyek ide kattintva vásárolhatók meg.
 
lelépő.hu

Kapcsolódó