Lelépő
Image default

Egyetlen napig száz forintért látogatható az ország egyik legnépszerűbb csillagdája

Március 8-án ünnepli megnyitásának második évfordulóját a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontja, a Bükki Csillagda. Ezen a napon egy kis ünnepséggel és rendkívüli kedvezményekkel várják a látogatókat.

Változatos programokkal ünnepli március 8-án második születésnapját a Bükki Csillagda. Ezen a napon a Bükki Csillagda ugyan csak 11.00-kor nyit, de rendkívül kedvezményes áron, a 100 forintos regisztrációs jeggyel, helyszíni jegyvásárlással lesz látogatható.

Az eseményen nem csak az elmúlt két év legfontosabb történéseit idézik fel, de a csillagászati tárlatvezetők által a Bükki Csillagoségbolt-park területén készített asztrofotókat is bemutatják. Az ünnepséget követően a planetáriumban folyamatosan 3D-s vetítéseken lehet részt venni, a Naprendszerünkről szóló kiállítás megtekintésén és az obszervatóriumi bemutatón túl.

Mindezeken kívül egy különlegességgel is kiegészül a nap programja. A Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegyet elnyert termelők elhozzák termékeiket az ország egyik legnépszerűbb csillagdájába. A mézeket, lekvárokat, szörpöket, smoothie-kat, szappanokat, szépségápolási terméket, gyékénykosarakat a látogatók meg is kóstolhatnak és a helyszínen meg is vásárolhatnak majd.

Lelépő, fotók: Bükki Csillagda

Kapcsolódó