Lelépő
Image default

Napokon belül SUP-osok százai lepik el a Dunát a belvárosnál

Kilencedik alkalommal rendezik a leglátványosabb hazai SUP-os összejövetelt, a Budapest SUP Fesztivált. A résztvevők idén is új perspektívából ismerhetik meg fővárosunk folyóját, a Dunát.

Elképesztő élmény átevezni a főváros legszebb hídjai alatt

 A rendezvény története 2016-ban kezdődött, azóta is évről évre több száz SUP-os evez végig a Dunán. Idén június 29-én szombaton kerül vízre a Budapest SUP Fesztivál – ami Magyarország legnagyobb SUP (állva evezős deszka) rendezvénye. Egy ritka, de lenyűgöző perspektívát választottak a szervezők, a Duna közepéről fedezhetik fel a regisztrálók csodálatos fővárosunkat.

A félnapos program 11 órától kezdődik (regisztráció a helyszínen reggel 8 órától) a Római parton, ahonnan a déli Kopaszi-gátig eveznek a SUP-osok. Útközben lenyűgöző kilátás nyílik majd a város mindkét oldalára. Különlegesség, hogy az evezősök olyan oldaláról láthatják a hidakat, ami nem mindennapi, ugyanis alulról csodálhatják meg őket. Mindezt fotósok és videósok örökítik meg a vízen, a parton és a levegőből is.

Teljesen kezdőket is várnak a SUP fesztiválra

Az eseményre nemcsak profikat, hanem teljesen kezdőket is várnak, mivel SUP-ozás könnyedén elsajátítható, ehhez pedig segítséget is nyújtanak a helyszínen. A kezdés előtt ingyenes, csoportos Sup Evezés Technikai Oktatást tart Nagy Szabolcs.A magyar sportoló kétszeres Sup Dragon világbajnok, Sprint Országos Bajnok, Egyéni Sprint Világbajnokság 7. helyezett és a Sup Race Hungary SE elnöke és edzője. A szervező Kiteline sportegyesület felhívja rá a figyelmet, hogy a mentőmellény kötelező a résztvevőknek.

Az eseményen nincsen alsó korhatár, de a szervezők szerint nyolc-kilenc éves kor alatt kevésbé élvezik a gyerekek a hosszútávú evezést. Egy SUP-on maximálisan két személy tartózkodhat: két felnőtt vagy egy gyermek és egy felnőtt. Gyermekek számára tíz éves kor alatt a részvétel ingyenes.

Evezni csak tizenkét éves kortól evezhetnek külön, tizenhat éves korig pedig szülői vagy felnőtt felügyeletre van szükség. Azaz tíz-tizenöt méteren belül kell tartózkodni egy felnőttnek a gyerekekhez végig az evezés alatt. A rendezvény biztonságát a szervezők mellett több mentő- és rendőrhajó biztosítja.

Lelépő

Kapcsolódó