Lelépő
Image default

Párizsba repít és magával ragad Budapest új, hihetetlenül pazar cukrászdája, a Nour

Megnyitotta belvárosi üzletét a Nour: a prémium francia desszertek és torták július közepétől Budapesten, a Bazilikától rövid sétára is elérhetőek.

A prémium desszertekről ismert műhely egy közönségkedvenc eseménnyel ünnepli a mérföldkövet. Július 22-23-án szarvasgomba hétvégét tartanak, ahol a gasztronómia egyik legszebb alapanyagát ünneplik. Az éjfekete fagylalt, az elegáns mini Truff és az első magyar luxustorta, a rábakecöli szarvasgombából készülő La Truff’ tökéletes éke a cukrászda belvárosi bemutatkozásának.

Desszertművészet a belvárosban

Kecskés Alexandra, a Nour – Art of Desserts alapítója úgy fogalmazott: már az alapításakor álmodoztak arról, hogy egyszer majd belvárosi desszertszalonjuk is lesz. Hatalmas büszkeség számára, hogy két év tapasztalat, kísérletezés és a francia desszertekből álló termékpalettánk kidolgozása után ez most megvalósult. Meglátása szerint az üzlet a külföldi utazók mellett a magyar vendégekhez is közelebb hozza a francia desszertélményt.

A budaörsi helyszín pedig továbbra is a ráérős találkozások tere marad.

A Nour második desszertbutikját a Sas utcában nyitotta meg, ahol elegáns környezet és kifinomult enteriőr fogadja a vendégeket. Néhány asztalnál és a pultnál is le lehet ülni, de a desszerteket elvitelre is kérhetjük. Természetesen ezeket is a mára már ikonikossá vált, logózott dobozokban adják át a vendégeknek.

Akihez egy ilyen dobozzal lépnek be egy születésnapra, biztos lehet benne, hogy valódi desszertélményt kap.

Elképesztő a Nour kínálata

A pultban a legnépszerűbb desszertek és újdonságok is megtalálhatók. A nyitás óta közönségkedvenc a pisztáciás Hédoniste, a lágy Caramel Choux, az izgalmas Matcha. Újdonság a Mon Chéri miniváltozata, az azonnal elvihető torták között mini, négy szeletes méretek is vannak.

Két éve, a Nour megnyitásakor az első és legfontosabb cél az volt, hogy stabil háttérként egy jól felszerelt, csúcsminőségű üzemi részt alakítsanak ki Budaörsön. Egy fantasztikus csapattal szerettek volna alkotni, kísérletezni, a prémium alapanyagokat pedig az azokhoz méltó körülmények között akarták tárolni. Kecskés Alexandra szerint ez a műhelymunka az alapja a prémium desszerteknek és tortáknak. A művészeti alkotásnak is beilló finomságok az elmúlt években többezer vendéget kápráztattak el.

A szépség mellett a maximalizmus és a top minőség a kezdetek óta a célkitűzésük.

Az alapító szerint most értek el oda, hogy ezeket a desszerteket és tortákat a belvárosban is bemutathassák. Az új üzlettel sokkal szélesebb közönség fér majd hozzá a francia desszertművészethez.

Mostantól két helyen vár a Nour

A Nour Bazilika üzletében francia stílusú desszertek és azonnal elvihető, vagy rendelésre készülő, különleges torták közül választhatnak a vendégek. Sőt, július 21-én és 22-én (szombaton és vasárnap) a belvárosba költözik a Gourmet Fesztivál idei újdonsága, a szarvasgombás desszert és az éjfekete, szarvasgombás Nour fagylalt is.

Az élet azonban Budaörsön sem áll meg: itt továbbra is várják azokat, akik a francia desszerteket kényelmesen helyet foglalva, lounge kanapékon, letisztult belső térben vagy a zöld teraszon fogyasztanák el.

Lelépő, fotók: Nour Facebook oldala

Kapcsolódó