Lelépő
Image default

Egészen a Velencei-tóig eltekerhetünk a BuBán

A BuBa első szakaszát, vagyis a főváros és Etyek közötti szakaszt még nyár elején adták át, július vége óta pedig egészen a Velencei-tóig el lehet jutni kerékpárúton.

Révész Máriusz, a hazai aktív turizmusért felelős államtitkár közösségi oldalán számolt be arról, hogy a nyár közepén átadott szakasz Etyek, Gyúró, Tordas, Kajászó, Pázmánd, Nadap településeket és Velence városát érinti. Az útvonal mentén két új pihenőhely is kialakításra került, itt a biciklisek kényelmét padok és asztalok szolgálják.

A szakasz Velence lakott területén éri el a Velencei-tavat

és az Enyedi utcában csatlakozik a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal következő, Velence-Székesfehérvár szakaszához, egyúttal a Velencei-tó körüli kerékpárúthoz.

Az állaptitkár Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta: a kormány azt a célt tűzte ki, hogy Magyarország 2030-ra a legélhetőbb országok közé tartozzon, a politikus szerint pedig ebben egy fontos tényező az, hogy az emberek hogyan és mivel töltik a szabadidejüket.

Meglátása szerint az általa vezetett államtitkárság feladata, hogy megteremtse annak a feltételeit, hogy mindenki sokat tudjon mozogni, méghozzá, ha lehet itthon, és ha lehet, a lakóhelyéhez közel.

„A Budapest-Balaton kerékpárút megépítése pontosan ezt a célt szolgálja” – teszi hozzá.

lelépő.hu, fotók: Facebook, Canva

Kapcsolódó