Lelépő
Image default

Ismét felbukkant a Börzsöny gyönyörű hiúza – videóval

Néhány hónap kihagyást követően újra megjelent a Börzsönyi Természetvédők kamerája előtt az öreg hiúz.

Újra felbukkant a börzsönyi hiúz

„A memóriakártya és az elemek cseréjére néhány hetente kerül sor. A felvételek átvizsgálása akár több órás feladat is lehet, de mindig öröm, ha a „régi Ismerőst” látjuk” – írják közösségi oldalukon.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, legutóbb tavaly decemberben sikerült vadkamerán megfigyelni a Börzsönyben kószáló hiúzt. Az óvatos erdei lényeket nagyjából húsz vadkamera figyeli. Ezeket tudta tehát elkerülni az elmúlt hónapokban az állat.

Még tavaly februárban számoltunk be arról, hogy hiúz mászkál a Börzsönyben. Akkor a nyomát egy darabon a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai is követni tudták. A közösségi médiában megosztott információk szerint a nemzeti park dolgozói – kihasználva a Csóványos körüli mély hó nyújtotta lehetőségeket – nekivágtak a hegynek, hogy hazánk egyik legritkább állatának a nyomába eredjenek.

KITARTÁSUKAT VÉGÜL SIKER KORONÁZTA, ÍGY MEGTALÁLTÁK ÉS NÉHÁNY KILOMÉTEREN KERESZTÜL KÖVETNI TUDTÁK AZ ÁLLAT NYOMAIT.

Ezt olvastad már?

Szörnyű véget ért a Poprádi-tónál az emberekkel való találkozása egy hiúznak. A Tátra gyöngyszemének is tartott,

NÉPSZERŰ KIRÁNDULÓHELYEN, A PARKOLÓBAN BUKKANT FEL A GYÖNYÖRŰ ÁLLAT.

Anna Buchmiet beszámolója szerint a hiúz másfél méterre lehetett tőle, az állat pedig egy vadmacska büszkeségével kelt át az úton – írja a Magas-Tátra.info. Ami azonban ezután történt, arra senki sem volt felkészülve.

Hiúz bukkant fel a Poprádi-tónál, szomorú vége lett az emberrel való találkozásának

Lelépő

Kapcsolódó