Lelépő
Image default

Szédületesen jó fotók készültek a jégbe zárt Balatonról – képgalériával

Az elmúlt időszak rendkívüli hideg időjárása miatt a Balaton fantasztikus jégbirodalommá vált. A természet különleges jégszobrokat alkotott, mostanra pedig kisebb-nagyobb jégtáblákat is összehordott a magyar tenger. A jégzajlás nem csak az érdeklődő kirándulókat, de a fotósokat is mágnesként vonzza.

Egészen elképesztő látvány

A nap lemenő fényében egészen varázslatos látványt nyújt a jégzajlás, amit Dornics Ákos fotós nem csak megörökített, de meg is osztott közösségi oldalán.

Fonyódligetnél készült, Jeges balatoni textúrák névre hallgató fotósorozata igazán ámulatba ejtő lett.

Nem ez az első alkalom, hogy Dornics Ákos fotóban gyönyörködhetnek a Lelépő olvasói. Tavaly is megihlette a magyar fotóst a balatoni jégzajlás, akkor ebben és ebben a cikkünkben mutattunk látványos fotókat. Itt pedig a vadfotóiból nyíló kiállítására hívogattunk.

Bármennyire is hívogató a magyar tenger jege, tilos rálépni – erről a rendőrség adott ki közleményt a napokban. Ahogy fogalmaznak, a parti sáv egyes részein és a kikötőkben kialakult 2-3 centiméteres jég alkalmatlan a közlekedésre és a sportolásra.

A jégzajlás mellett természetes korcsolyapályának is örülhetünk

Van azonban egy hely a Balatonnál, ahol bátran jégre léphetünk. A Hegymagas és Badacsonytördemic közötti belvízen egy szép nagy korcsolyapálya jött létre. Ebben a cikkünkben páratlan fotókat és videókat mutatunk be erről.

A természetes jégpályát az általa a Lelépő hivatalos Facebook csoportjába küldött felvételek tanúsága szerint ki is próbálta. A fotókon kívül készített egy lélegzetelállító drónfelvételt is, ami

A TÁJ FAGYOS, ÁM MAGÁVAL RAGADÓ ARCÁT MUTATJA BE.

Elképesztő korcsolyapályát hozott létre a természet a Balatonnál

Dornics Ákos további fotói ide kattintva tekinthetők meg.

Lelépő

Kapcsolódó