Lelépő
Image default

Magyar ultrafutó előtt tiszteleg a világ – Beáldozta eredményét, hogy célba segítsen egy bajba jutott futót, most Nemzetközi Fair Play díjat kaphat

Boros Richárd Fair Play díjat kaphat azt követően, hogy tíz kilométeren keresztül támogatott a Spartathlonon egy számára teljesen ismeretlen japán futót, hogy annak ne kelljen feladnia a versenyt.

Emberségből jeles

A világ egyik legkeményebb ultratávfutó versenyén, a görögországi, 246 kilométer hosszú Spartathlon utolsó tíz kilométerén Boros Richárd magyar ultrafutó megmutatta, mit jelent az emberség. Egy borzasztóan legyengült japán futóra lett figyelmes, aki annyira rossz mentális és fizikai állapotban volt, hogy

valószínűleg Boros Richárd támogatása nélkül az utolsó kilométereken fel kellett volna adnia a versenyt.

Együtt értek be a Spartathlon céljába, Leonidasz király szobrához

A magyar ultrafutó azonban karon fogta. Boros Richárdot nem érdekelte, hogy hány helyet veszít a versenyen, nem számított az időeredmény, sőt az sem, hogy ezzel akár saját Spartathlon teljesítését is kockáztatja.

Végig sétálta a japánnal a verseny utolsó tíz kilométerét, a célban pedig maga elé engedte.

A megható jelentről videó is készült, amit a Sparthatlon Magyar Csapat töltött fel a közösségi oldalára.

Fair Play díjat kaphat a magyar ultrafutó

Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó javaslatára a Nemzetközi Fair Play Bizottság elé terjesztették Boros Richárd cselekedetét. A magyar ultrafutó így Nemzetközi Fair play-díjat kaphat. A címre méltó sportolók elismerésüket október 21-én vehetik majd át a Vár felújított régi lovardájának épületében.

Mint ismert, a Spartathlon-t 1983 óta minden évben szeptember utolsó péntekén rendezik meg. A futók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak. A Spartathlon egy Pheidippidész nevű athéni futár Hérodotosz által dokumentált futását reprodukálja. A történészek szerint ez a futás képezi a modern maratoni mitológia alapját.

Lelépő, fotók: Spartathlon Magyar Csapat Facebook oldala

Kapcsolódó