Lelépő
Image default

Így néz ki egy magyar szőnyeggyár, ha szállodaként születik újjá

A térség ikonikus épülete, a régi szőnyegmanufaktúra született újjá egy szálloda formájában. A Bordűr Hotel Wellness negyven munkahelyet teremt, és számos környékbeli vállalkozásnak tud munkát adni. Az épületet a régi hagyományokhoz és minőséghez hűen újították fel.

A Holt-Körös partján áll a csodálatos szálloda

Békésszentandrás Békés vármegye nyugati kapujában, a Körösök völgyében fekvő, háromezerötszáz fős lélekszámú, barátságos kis község. Fő idegenforgalmi vonzerejét a folyószabályozások idején keletkezett Holt-Körös, vagyis a Kákafoki-holtág adja, amely Magyarország ötödik legnagyobb állóvize.

Közvetlenül a holtág partján, páratlan természeti környezeteben található a nagymúltú, egykori szőnyeggyár. 2023-ra egy egyedülálló, korszerű és fenntartható, kifejezetten

napjaink turisztikai trendjeihez igazodó négycsillagos szállodává alakult.

A Bordűr Wellness Hotel & Szőnyegmúzeum a természeti adottságok és az épített, modern stílusú elemek egymást kiegészítve biztosítanak felejthetetlen és különleges életérzést.

Nagyszabású program keretében valósult meg a beruházás

A turisztikai szektor a hozzá kapcsolódó ágazatokkal együtt már a magyar nemzeti össztermék tizenkét-tizenhárom százalékát adja egy évben, és rendkívül fontos munkaadó, hozzájárul az ország gazdaságának erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Békésszentandráson, a Bordűr Wellness Hotel átadó ünnepségén.

Gondos tervezésnek bizonyult, hogy 2018-ban elindították az ország vidéki szálláshelyeinek megújítását célzó programot – emelte ki. A program keretében nyolcvanöt új vidéki szálloda épül, illetve újul meg. Megújult hatszáz panzió is az országban, és mintegy tizenháromezerhétszáz egyéni szállásadó jutott támogatáshoz, ami több mint negyvenezer ezer kiadó szoba megújítását jelentette – ismertette Rogán Antal. Hozzátette, hogy az új békésszentandrási hotel is a program keretében készült el.

Lelépő, fotók: Bordűr Wellness Hotel hivatalos oldala

Kapcsolódó