Lelépő
Image default

A legjobb snowboardosokkal telik meg a hétvégén az ország egyik legismertebb sípályája

Harmadik alkalommal várja Eplényben a téli sportok szerelmeseit a Banked Bakony freestlye snowboard-esemény, ami a versenyzés mellett elsősorban a snowboard-közösség építéséről szól. A Banked Bakony a World Snowboard Federation által is elfogadott snowboard-verseny, ezáltal a hivatalos versenynaptár része.

Elképesztő pálya vár a snowboardosokra

A „banked slalom” egy speciális, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szakága a nemzetközi snowboard sportnak. Itt a riderek legalább tíz döntött kanyarból álló, hullámokkal és egyéb épített elemekkel teletűzdelt pályán versenyeznek a legjobb időeredményért.

A Banked Bakony szervezőinek nem titkolt célja, hogy a hagyományteremtés mellett a Bakony térségét is megmutassák az idelátogató versenyzőknek, érdeklődőknek. Emellett az eseménnyel az eplényi Síaréna Vibe Parkot is fel tudják helyezni a nemzetközi snowboard térképre.

A Banked Bakony felteszi Magyarországot a nemzetközi snowboard térképre

„Igyekszünk minden tekintetben nemzetközi színvonalú eseményt szervezni az eplényi Síarénába, ahol a versenyzők mellett a kilátogató barátok, érdeklődő nézők is jól szórakozhatnak” – mondta el Koczka Gergő, a verseny főszervezője. Hozzátette, a versenyformátum rendkívül látványos és laikusok számára is jól követhető.

A pályán való lecsúszás nagyon hasonlít a hullámszörfözéshez, így minden ridernek nagy élményt nyújt majd.

Úgy tudni, a hazai riderek mellett idén is közel húsz külföldi versenyzőt várunk, akik elsősorban a környező országokból érkeznek.

A versenyre kilátogató nézőket nézőket hideg sörrel, forró teával és hot doggal várják a szervezők február 10-én, szombaton 11 és 17 óra között.

Lelépő, fotók: Banked Bakony, 4bro.hu

Kapcsolódó