Lelépő
Image default

Budapesttől a Balatonig tekerhetünk ezen a fantasztikus teljesítménytúrán

Jön az első BuBa Epic!

Immár a fővárosból egészen a magyar tengerig, azaz a Balatonig tekerhető az augusztusban teljes hosszában átadott új kerékpáros útvonal, a BuBa. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ezt kívánja megünnepelni egy igazán különleges teljesítménytúrával, az I. BuBa Epic-kel október 1-jén.

Újbuda városközpontjától indulva, egy összesen 125 kilométeres teljesítménytúrára invitálja a kerékpárosokat a MAKETUSZ.

A start időpontja reggel hét és tíz óra között egyénileg választható, a távot kilenc órás szintidőn belül kell teljesíteni. A megfáradt bringásokat a célban, egy balatonvilágosi sörfőzdében tizenkilenc óráig elismerés, érem és sör várja.

Dominus Ákos, az esemény ötletgazdája felhívta a figyelmet arra, hogy az útvonalon kerékpáros közúti táblák segítik a tájékozódást, illetve a BuBa Epic idejére plusz jelzések is kikerülnek a Budapest belvárosi és a Székesfehérváron áthaladó szakaszon.

Emellett a teljesítménytúra előtti napokban pontos GPX-útvonalat is küldenek a szervezők e-mailben a regisztrált résztvevőknek.

A nyolcszáz méter szintkülönbségű úton kerékpáros és motoros kísérő, szervizautó és egészségügyi szolgálat is biztosított lesz.

Az I. BuBa Epic-re jelentkezni és bővebb információt szerezni a MAKETUSZ honlapján lehet. Úgy tudni, a MÁV növelt kerékpárszállító kapacitást biztosít a visszaútra, erről szintén a weboldalon lehet tájékozódni.

(Fotók: Unsplash)

Kapcsolódó