Lelépő
Image default

Az advent talán legautentikusabb vásárával vár a Nemzeti Múzeum

Népművészeti vásárral, kézműves foglalkozásokkal és adventi programokkal várja a látogatókat november 26. és december 18. között minden hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum.
 
A múzeum első alkalommal rendez adventi eseménysorozatot, szakmai partnerként a Népművészeti Egyesületek Szövetségével közösen. A programok a Múzeumban és a Múzeumkertben zajlanak majd párhuzamosan, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között négy héten át.
 
Szombaton és vasárnap a gyermekek neves népművészek vezetésével készíthetnek karácsonyi ajándékokat.
 
Advent első hétvégéjén a játékkészítő mesterrel képeslapokat, díszeket, ajándékkísérőket, a bútorfestő népművésszel pedig karácsonyfadíszeket festhetnek bútorfestési technikával.
 
A második hétvégén gyékényfonó népi iparművész irányításával készülhetnek természetes anyagokból karácsonyfadíszek, a harmadik hétvégén pedig szaloncukrok és angyalkák készítésében segít majd kékfestő népi iparművész.
 
Az utolsó hétvégén mézesbábos népművész vezetésével mézeskalácsokat díszíthetnek íróka technikával a gyerekek.
 
 
A múzeumpedagógusok is kreatív foglalkozásokkal készülnek. A négy hétvége alatt
 
adventi kalendárium, karácsonyi üdvözlőlap, betlehem és karácsonyfadíszek készítésére lesz lehetősége
 
óránként induló kézműves foglalkozáson az 5-12 évesek gyermekeknek. Különleges mesemondás és meseolvasás is szórakoztatja majd a családokat minden hétvégén délelőtt és délután is. A programot Berecz András mesemondó előadása nyitja november 26-án délután.
 
 
Adventi cukiságok címmel édességkészítésre várják az 5-10 éves gyerekeket szombaton délelőttönként. A program kezdetén a gyerekek a múzeumkerti Geraldine cukrászdában elkészíthetik a saját csemegéjüket, majd átsétálva a Magyar Nemzeti Múzeumba játékos formában megismerkedhetnek az elkészített édesség múltjával és jelenével. A programra külön regisztráció szükséges.
 
A múzeum belterében népművészeti vásár, míg a kertben adventi finomságok várják a látogatókat, valamint koncertek is lesznek, amelyek látogatása ingyenes.
 
A tematikus programok részleteiről a múzeum honlapján lehet tájékozódni ide kattintva
 
Forrás: MTI, fotók csak illusztrációk, forrásuk Canva

Kapcsolódó