Lelépő
Image default

Rekord számú galéria képviselteti magát az ország első számú képzőművészeti vásárán

Hatodik alkalommal nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb klasszikus és kortárs képzőművészeti vására az Art and Antique Budapest.

Február 29. és március 3. között a Bálnában megrendezésre kerülő Art and Antique-on rekordszámú galéria képviselteti magát. A kiállítók standján festményeket, szobrokat, ékszereket, különleges szőnyegeket, bútorokat, antik könyveket tekinthetnek és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Változatos kínálattal vonulnak fel a galériák

A vásáron résztvevő negyven galéria a hazai műkereskedelem krémjét alkotja. A bemutatott műtárgyak spektruma igen széles,

a több száz millió forintos festményektől a megfizethető darabokig terjed,

ám a minőség alapvető feltétel.

„Az Art and Antique minden évben hatalmas érdeklődés övezi. Ez az egyetlen monstre kortárs és klasszikus művészeti esemény Magyarországon, ahol a legnagyobb gyűjtők és az érdeklődő laikusok is megtalálják számításukat” – mondta el Tausz Ádám szervező.

Hozzátette, büszkék arra, hogy évről évre betekintést nyújtanak a műkereskedelem izgalmas és kicsit titokzatos világába egy látványos rendezvény keretein belül.

Idén igazi összművészeti ünnepre készülnek.

„Több ezer magas kvalitású festmény, szobor, ékszer, antik könyv, sőt szőnyegek és egyéb műtárgyak is szerepelnek a kínálatban” – fűzte hozzá a szervező.

Art and Antique-ról

Mint ismert, az Art and Antique immáron hagyománynak számít a magyar kulturális életben. Hatodik alkalommal rendezik meg a seregszemlét, amely Antik Enteriőr néven 1994-ben vált ismertté. 2024-ben a Bálnában közel ötezer négyzetméteren rendezik meg a vásárt. Az esemény különleges találkozási lehetőséget biztosít a galériáknak, aukciósházaknak és a művészetek rajongóinak egyaránt.

A rendezvényen minden évben bemutatnak igazi művészeti szenzációkat a festészet legnagyobbjaitól. Azok sem csalódnak azonban, akik egy-egy megfizethető árú műtárggyal szeretnének hazatérni, vagy tartalmas kulturális barangolásra vágynak.

Az Art and Antique az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szervez jótékonysági árverést on­line formában az Axioart felületén. Az idei kedvezményezett az Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány lesz.

Lelépő

Kapcsolódó