Lelépő
Image default

Ókori rómaiak lepik el hétvégén az Aquincumot

Április első hétvégéjén a budapesti Aquincumi Múzeum ismét megrendezi a Történelmi kézműves vásár és hagyományőrző találkozót. Április elsejétől újra teljes egészében látogatható a múzeum romkertje.
 
Április 1-je és 2. között autentikus ruhákba öltözött hagyományőrzők, megelevenedő történelmi tábori életképek és életmódbemutatók várják a látogatókat, aki bepillanthatnak a különböző történelmi korszakok hétköznapjaiba a római kortól a 19. századig az Aquincumi Múzeumban.
 
 
Mint írják, mindkét napon kézműves vásár, hagyományőrző táborok, életmódbemutatók, történelmi élőzene, vándorfotós műhely, szakmai előadások és kerekasztal-beszélgetés várja a résztvevőket. A program workshopjain a kézművesség iránt érdeklődők belekóstolhatnak a nemezelésbe, a makraméba és a bőrművességbe. Ezek a foglalkozások regisztrációhoz kötöttek.
 
 
A közleményben felidézik, hogy a szakmai programokon a tudományos ismeretterjesztés mellett idén kiemelt szerepet kapnak a történelmi filmek is. A sportosabb kikapcsolódásra vágyók történelmi küzdősport versenyein szurkolhatnak. A kicsiket mesemondással, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal várják.
 
A már megszokott aquincumi tematikus séták mellett most rendhagyó tárlatvezetések is lesznek.
 
Fotók: Aquincumi Múzeum hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó