Lelépő
Image default

Magyar fotósé 2023 egyik legviccesebb természetfotója

Ambrus Tímea már tavaly is a döntősök közé került egy fotójával a The Comedy Wildlife Photography versenyen, ezúttal azonban az első helyet is behúzta kategóriájában.

Repülni tanuló ürgével nyert díjat Ambrus Tímea

Portfólió kategóriában egy magyar pályázó nyerte el 2023. legviccesebb természetfotója címet. Ambrus Tímea fotósorozatán egy ürge látható, amely azzal próbálkozik, hogy megtanul repülni. A négy részből álló képsorozat végére az is kiderül, sikerrel járt-e.

A díjnyertes fotókat készítő Ambrus Tímea a Lelépő kérdésére elmondta, már tavaly is elindult a versenyen egy képével, azon a fotón egy kuvik volt látható ugrás közben. A kép címe is az volt, hogy

„Repülés helyett ugrom!”

2022-ben bekerült ugyan a döntős képek közé felvételével, de helyezést akkor nem sikerült elérnie. Nem volt csalódott azonban, hiszen már a döntőbe bejutni is nagy öröm volt számára.

„Idén egy másik kategóriában indultam (a portfólió kategóriában), ahova nem egy képet kell benyújtani, hanem egy négy képből álló sorozatot. Most ebben a kategóriában sikerült is nyernem, ami nagyon nagy boldogsággal tölt el” – mondta a fotós.

A fotósorozatot idén nyáron készítette Ausztriában egy ürgék lakta mezőn.

„Több mint két éve járok rendszeresen erre a helyre, ennyi idő kellett, hozzá, hogy kiismerjem az ürgék viselkedését. Ezért tudtam megörökíteni ezeket a páratlan helyzeteket” – magyarázza Ambrus Tímea.

A fotóversenyről

A The Comedy Wildlife Photography hivatalos tájékoztatása szerint a pályázatra idén nyolcvanöt országból több mint ezernyolcszáz fényképész adott le több mint ötezerháromszáz fotót. Az abszolút győztes Jason Moore lett, aki egy „léggitározó” kengurut fotózott le.

A zsűrit a fényképből sugárzó boldogság fogta meg, meglátásuk szerint ugyanis éppen erről szól a versenyük.

Lelépő, fotók: Ambrus Tímea

Kapcsolódó