Lelépő
Image default

Így fog kinézni a gigaberuházás után az egykori balatonaligai pártüdülő területe

Gigaberuházásra készül a Bayer Property Zrt és a tulajdonába tartozó PRO-MOT Hungária Kft. A Club Aliga negyvenhét hektáros területére terveztek egy nagyszabású fejlesztést, az Aligaliget új terveit a múlt héten ismertették. 
 
Az Aligaliget keretén belül a balatonaligai kikötő fejlesztése és bővítése mellett megújul a strand, kialakítják az Agora közösségi teret és a sétányt, apartmanházakat és lakóházakat építenek, magasparti villákat alakítanak ki, felépül egy nyolcvan-száz szobás wellness-szálloda, a teljes területen pedig infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtanak. 
 
 
Mindezeken túl közel egymilliárd forint értékben közcélú fejlesztéseket is megvalósítanak, gyalogos és kerékpárutakat alakítanak ki, a magasparton kilátó és sétány várja majd a turistákat, a közintézmények felújítására ötven millió forintot fordítanak, megépítenek az önkormányzat részére egy új orvosi rendelőnek is helyet adó intézményt és további száz millió forinttal támogatják a községet.
 
 
A közeljövőben számos fejlesztés valósul meg, ezek közül kiemelkedik a Lepencefürdő megújulása is. Ebben a cikkünkben megmutatjuk, hogy néz ki most és milyen lesz a beruházás után.
 
lelépő.hu, fotók: Bayer Property

Kapcsolódó