Lelépő
Image default

Formabontó társasjáték hozza közelebb a gyerekeket az erdő izgalmas, színes világához

Már megvásárolható a SEFAG Zrt. egyik erdésze ötlete nyomán készült társasjáték, amellyel az erdő életközösségébe és az agancsozás körüli izgalmas világba pillanthatunk be a játék közben.

Minden rosszban van valami jó. Bármilyen furcsa, még a járvány időszaka is eredményezett értéket. Szutyányi Ákos, a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének kerületvezető erdésze ugyanis ekkor határozta el, hogy családja számára összeállít egy egyszerű társasjátékot.

Cél a lehető legtöbb agancs összegyűjtése

Az elhatározásból és az első, kézzel skiccelt játéktérből mára játszva oktató, de ugyanakkor fordulatos és a mai korban népszerű elemekkel is tarkított komplett, minősített társasjáték lett. Köszönhető ez az erdész kitartásának, a kiváló grafikus munkájának, és a SEFAG Zrt. támogatásának is.

Az Agancsozó egy olyan izgalmas társasjáték, ahol a gím-, és dámszarvasok által lehullatott agancsokat kell összegyűjteni a játék alatt. Az nyer, aki a játék végéig a legtöbb agancsot gyűjti, és vissza is ér a kiinduló állomására. A játékosoknak különböző képességeik vannak, amelyeket alkalmazhatnak a játék során és dobókocka segítségével haladhatnak a térképen, valamint akciókártyák segítségével irányíthatják a játék menetét, illetve a hátráltathatják is egymást.

Az Agancsozó összehozza a családokat és játékosan tanít

Háromféle játékmenetet találtak ki a játékosok számára, különböző nehézségi fokban, de kombinálhatóak, variálhatóak is a játékelemek, hogy mindenki a saját szája íze szerint játszhasson. A játékkal nem titkolt szándék az oktatás is, hiszen mint tudjuk, az agancsgyűjtés engedélyhez kötött tevékenység, de

a játék közben megismerhetjük az erdőt és a vadon élő állatokat is.

Az ötletgazda szerint ez egy olyan társasjáték, amely szemléletet formálhat, ismereteket közölhet, így élvezetes, játékos formában a természet tiszteletére taníthatja a gyermekeket. Persze a játékot nem csupán gyermekeknek ajánlják, hiszen akár több generáció is tud együtt játszani.

A társasjáték egyelőre a SEFAG Zrt. Vadászboltjában, valamint a Zselici Csillagpark és a Hotel Kardosfa ajándékboltjában kapható, de rövidesen egyre több játékboltba és vadászboltba is eljut.

Lelépő, fotók: Szigeti Edit

Kapcsolódó