Lelépő
Image default

Harmadszorra is magyar lett Európa legjobb karácsonyi vására

Rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika rendezvény.
  
A European Best Destination utazási portál versenyén huszonegy európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak – olvasható az összegzésben.
 
 
Emlékeztettek arra, hogy a Szent István téri adventi rendezvény így triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett és a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte. Mint írják, idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, százhetvenkilenc ország utazója több mint háromszázhetvenezer szavazatot adott le kedvencére.
 
Az Advent Bazilikát több mint ötvenegyzer kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére.
 
A triplázás eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült. A Szent István-bazilika melletti karácsonyi vásár mögött
 
a második helyen a lengyelországi Gdansk, a harmadikon a romániai Craiova rendezvénye végzett a szavazáson.
 
lelépő.hu, fotók: Advent Bazilika

Kapcsolódó