Lelépő
Image default

Fantasztikus siker! Negyedszerre is Európa legszebbjének választották a budapesti adventi vásárt, az Advent Bazilikát

Hatalmas sikert ért el a budapesti adventi vásár, az Advent Bazilika amely sorra negyedik alkalommal lett az European Best Destination szavazásán a kontinens legjobbja.

Sorozatban negyedszerre Európa legjobbja az Advent Bazilika

Az Advent Bazilika nevű rendezvény hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy adventi vásáruk történelmet írt. Immáron negyedik alkalommal nyerték el Európa Legjobb Karácsonyi Vására címet egy közönségszavazáson.

 

A European Best Destination utazási portál versenyén huszonegy európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt idén is

a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak.

A második helyen a román Craiova karácsonyi vásár végzett, a harmadik helyezett pedig a Franciaországban található Metz városának adventi forgataga lett.

Az adventi vásárról

Az European Best Destination a magyar adventi vásárral kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy egy egyedülállóan szép esemény. 2023. november 17-től 2024. január 1 között várja a vendégeket a Szent István Bazilika előtt, a magyar főváros egyik legimpozánsabb és leglélegzetelállítóbb terén.

 

Emlékeztetnek arra, hogy az idén tizenhárom éves adventi bazilika hagyományaihoz híven egyedülálló ünnepi hangulatot ígér. Erről száz hazai kézműves portékája gondoskodik. Emellett igazi gasztronómiai kalandokban is lehet része azoknak, akik kilátogatnak a Bazilika előtti térre. A hagyományos magyar  konyha remekeit lehet kóstolni két korcsolyázás és ajándékvásárlás között.

Ezt olvastad már?

Kiderült, melyek a legnépszerűbb magyar városok adventkor

Lelépő, fotók: Advent Bazilika Hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó