Lelépő
Image default

Világhírű sorozat magyar zeneszerzőjének koncertjének ad otthont a varázslatos zalahalápi kőkráter

Szeptember 23-án Zságer Balázs ambient live act-jével zárul az idei Természetre hangolva koncertsorozat a zalahalápi kőkráterben.

Zságer Balázs zenész, kiadó-vezető. A Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak – Wings of Love című számát több külföldi rádió és TV-csatorna játszotta.

A zalahalápi kőkráter garantálja a különleges helyszínt a különleges előadáshoz

Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. A BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallhatóak zenéi. A számos díj és szakmai elismerés mellett azonban igazi erénye a folyamatos, megújulás és változni tudás, új szólóprojektjében inkább az ambient és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik.

Élő fellépésein többnyire álom- és meseszerű hangzásvilágot alkot.

A zalahalápi kráter bazaltkövei különleges gellert adnak majd az erre az alkalomra készített meditatív ambient live act-jének is, amelyről egy koncertvideó is készül majd.

További részletek itt.

Természetre hangolva – és ami mögötte van…

Ahol a láthatatlan láthatóvá válik, a csend hallhatóvá, mindez tökéletes egyszerűséggel. Ez a Természetre hangolva. 2023-ban öt alkalommal – májustól szeptemberig – szólalnak meg könnyűzenei formációk a Veszprém-Balaton régió ikonikus természeti helyszínein. A koncertsorozat átfogó célja a térség kulturális kínálatának és tereinek bővítése, a régió természeti kincseinek bemutatása sokoldalú zenei előadókkal, fenntartható módon, minimális környezeti beavatkozással, kisebb létszámú hallgatóság előtt.

A koncertsorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program zenei repertoárját gazdagítja.

Lelépő, fotók: Természetre hangolva Facebook oldala

Kapcsolódó