Lelépő
Image default

Minden eddiginél könnyebben felfedezhető az ország legjobban vágyott borvidéke, Tokaj

Térképes információs kiadvánnyal és népszerűsítő táblákkal segítik a menetrend szerint közlekedő Tokajbusz járatain utazókat Tokaj-Hegyalján.

Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője az átadón emlékeztetett, tavaly pilot jelleggel kezdődött el a Volánbusz által üzemeltetett Tokajbusz-projekt. Ennek célja az volt, hogy a vonatjáratokhoz csatlakozva egy turisztikai útvonalra fűzze fel a tokaji térség látnivalóit.

A kedvezményes napijeggyel és háromnapos jeggyel igénybe vehető közlekedési konstrukció kétórás a szerencsi és a tokaji vasútállomást köti össze.

Érinti Bodrogkeresztúrt, Mádot, Tállyát, Rátkát és Ondot, illetve külön közlekedik Tokaj és Tarcal között.

Az idei buszjáratokon Tokajbusz-térkép is elérhető az utazóközönség számára, amelyen a menetrend mellett különböző élménypontokról és látnivalókról informálódhatnak az utazók. Emellett a járat útvonalán a buszmegállókban elhelyezett huszonhét információs, valamint száz irányjelző tábla könnyíti a tájékozódást.

„Az a célunk, hogy Tokaj-Hegyalja Budapest és a Balaton után a harmadik leglátogatottabb turisztikai térség legyen Magyarországon” – fogalmazott Koncz Zsófia. Megjegyezte, az elmúlt időszakban nagyarányú turisztikai szálláshely-fejlesztés történt a környéken, de

komoly infrastrukturális beruházások egyaránt megvalósultak.

Kameniczky Ákos, a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi főigazgatója az eseményen elmondta, a buszjáratokat a vasúti közlekedéshez igazították, csatlakozást adnak az InterCity járatokhoz Szerencsen és Tokajban.

A járaton egy fiatal, másfél éves autóbusz közlekedik, valamint a tarifarendszert is úgy alakították ki, hogy vonzó legyen a turisták számára – tette hozzá a főigazgató.

A Tokajbusz járatai pénteki, szombati és vasárnapi napokon, egészen október végéig közlekednek Tokaj térségében.

Lelépő

Kapcsolódó