Lelépő
Image default

A Balaton legújabb gasztrofesztiválja elképesztő kulináris élményekkel rúgja be a szezont már márciusban

Idén hamarabb indul a nyüzsgés a Balaton mellett. A TASTE BALATON fesztivál márciusi tíz napja alatt egymást érik az örömfőzések, az izgalmas workshopok, kiállítások és helytörténeti túrák.

A Csapody Balázs, Budavári Dóra és Kalas Györgyi és Csapody Bence által megálmodott fesztivál alapötlete szerint az egyedi programokban a gasztronómia összefonódik a zenével, a művészetekkel, az irodalommal, a helytörténettel – így lesz igazán sokszínű a paletta.

Fesztiválmenü, ahogy mi szeretjük

Ahogyan azt a Lelépő korábban már megírta, március 8 és 17 közötti tíz nap alatt huszonhat balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok várják a vendégeket. Az érdeklődők két kulináris kaland között a Balaton Bike 365 csúcskategóriás biciklijeivel is közlekedhetnek és fedezhetik fel a tavaszi vidéket.

“Ez alatt a tíz nap alatt igyekszünk megmutatni a régió gasztronómiai és kulturális sokszínűségét. A több mint száz programos étlapot átnézve mindenki maga állíthatja össze a fesztiválmenüjét” – mondja Budavári Dóra alapító és kommunikációs igazgató. Hozzáteszi, egy tökéletes nap indulhat jógával és termelői reggelivel, folytatódhat egy nagy bringázással. Majd kiállításmegnyitóval, kolbásztöltéssel egybekötött csemegézéssel telhet a nap, hogy aztán egy izgalmas, zenés vacsorával záruljon.

Lassulj le, vonódj be… – Ez a TASTE BALATON esszenciája

Csapody Balázs, a Kistücsök tulajdonosa szerint A TASTE BALATON egy igazi “évindító” gasztronómiai esemény. A hideg tél után, az első tavaszi fuvallatokkal érkezik, amikor

már mindenki kimozdulna, és a Balaton felé venné az irányt.

„Rengeteg gasztrofesztiválon vettem részt az elmúlt években Wachautól San Sebastiánig, és bizton mondhatom, hogy a nyári időjárás nem alapfeltétel, sőt! Ebben az időszakban a vendéglátók jobban meg tudják mutatni magukat, a látogatók pedig befogadóbbak. A március tökéletes időpont egy kultúrával, zenével, ízekkel teli fesztivál befogadásához” – magyarázza.

A Kistücsök étteremben a fesztivál tíz napja alatt minden napra jut majd valamilyen esemény. Lesz pálinkakészítő workshop, könyvbemutató, gasztronómiai beszélgetés és koncertvacsora is.

Izgalmas programok, látványos gasztronómiai élmények várnak

“A fesztivál szervezésekor kifejezetten fontos szempont volt, hogy minél több olyan program szülessen, amiben a vendégek is részt tudnak venni, és nem pusztán szemlélői az eseményeknek” – meséli Kalas Györgyi, alapító és programigazgató. Hozzáfűzi, a kiemelkedő és különleges gasztronómiai élmények mellett számos szabadidős programot is kínálnak majd.

Igyekeznek összehozni a gasztronómiát és a kultúrát a szórakozással és a kikapcsolódással.

Vegán főzőkurzus, fermentálás workshop, pálinkafőzés, gasztrofotózás első kézből, terítés workshop – a TASTE BALATON fesztiválon a jelszó a bevonódás. A Villa Kabalában mindenki megtanulhatja például, hogyan készítsen szuper egészséges kombuchát vagy vízi kefirt, és tanulhatunk a fenntartható vendéglátásról is.

A Lokal47 Étteremben és a Kristinus Borbirtokon a biodinamika rejtelmeibe nyerhetünk bepillantást, és farmtúrán vehetünk részt, de lesz napindító jóga is. A Lelkem Kisvendéglőben tanulhatunk gasztrofotózni, a Kővirágban pedig Zakar Katától leshetjük el a csodás terítékek fortélyait.

Lelépő

Kapcsolódó