Lelépő
Image default

Megbénul Budapest a Szentatya látogatása miatt

A Szentatya érkezése miatt pedig jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani az itt tartózkodásának ideje alatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben tájékoztatott a pápa látogatása miatti részletes forgalomváltozásokról, valamint egy térképet is késztettek a várható lezárások szemléltetéséről. Ahogyan az a térképen is látszik,

gyakorlatilag Budapest belvárosa megbénul, de a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a fővárosba vezető úton is korlátozások várhatók a szentaya érkezésekor.

 

Mindeközben a repülőtér is fennakadásokra hívja fel az utasok figyelmét. A Szentatya budapesti tartózkodása idején – különösen az érkezése és indulása napján, vagyis április 28-án délelőtt és 30-án délután – a repülőtér környékén időszakos forgalomkorlátozások lépnek érvénybe. Ferenc pápa látogatása miatt torlódásokra kell számítani. Éppen ezért

pénteken reggel hét és tizenegy, valamint vasárnap délután négy és esete nyolc között plusz egy óra menetidővel ajánlott számolniuk.

szentatya

A BKK 200E járata a Szentatya érkezése és távozásakor, azaz április 28-án 6:00-12:00 óra között, valamint április 30-án 12:00-20:00 óra között módosított útvonalon közlekedik, a 2. Terminálon található kilátóterasz pedig április 28-án 6:00-12:00 óráig, valamint 30-án 12:00-20:00-ig zárva tart.

Az eseményekre hatalmas tömegek fognak érkezni. A zarándokokat okostelefonos applikáció segíti a pápával való találkozásra, amikre a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV ingyenes utazást biztosít. A pápalátogatás hivatalos menetrendjéről itt írtunk.

Lelépő.hu

Kapcsolódó