Lelépő
Image default

Felesége fejezi be a Suhajda Szilárd életéről szóló könyvet

Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége a sportoló közösségi oldalán tett fontos bejelentést, amit változtatás nélkül közlünk.

„Szívmelengető és egyben megtisztelő is az egyre növekvő érdeklődés és támogatás, amit az expedíciói során tapasztaltunk Szilárddal. Ebből mindketten erőt tudtunk meríteni.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sokan követtétek Szilárd expedícióit és mindennapjait a közösségi média felületein. Sok embernek adtak inspirációt a hétköznapi kihívások során a naplóbejegyzései és egyéb írásai. Nagyon szerettétek.

Szilárd minden körülmény között arra törekedett, hogy ezek az írások színvonalasak és élvezetesek legyenek. Számára a minőség mindig is többet ért a mennyiségnél.

Az elmúlt évek folyamán benne, bennünk saját igényként, és sokak bíztatására felmerült egy könyv megírásának a gondolata. Azt gondoltuk, hogy akkor lesz az egy kerek egész, ha az Everest is szerepel majd a történetben. Szerepel, de nem így…

Szilárd már tevékenyen nem fog tudni részt venni az általa már elkezdett könyv befejezésében, de mivel minden szellemi termékének örökösei mi vagyunk Somával, ezért feladatomnak érzem azt, hogy én ezt megtegyem. Nem ma, nem holnap, de nem is annyira a távoli jövőben mindenképpen sort fogok erre keríteni: Szilárd és az ő méltó emléke megérdemli ezt. Megérdemli, nagyon is!

Talán túlzás nélkül kijelenthetem, hogy én ismertem a világon a legjobban, ezért egy olyan, minden értelemben „szilárdos” könyvet szeretnék létrehozni, amely hűen tükrözi az ő csodálatos személyiségét.”

SUHAJDA SZILÁRD AZ EGYIK LEGEREDMÉNYESEBB MAGYAR EXPEDÍCIÓS HEGYMÁSZÓ VOLT.

2014-ben a 8051 méteres Broad Peaket, 2019-ben első és máig egyetlen magyarként a 8611 méteres K2-t. 2022-ben a 8516 méteres Lhocét mászta meg pótlólagos oxigén használata és magashegyi teherhordók segítsége nélkül. A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyar palack és serpák nélkül.

Gyönyörű keresztet állítottak Suhajda Szilárd emlékére kedvenc pilisi szikláján

Lelépő, fotó: Suhajda Szilárd Facebook oldala

Kapcsolódó