Lelépő
Image default

Három hónap és egy sor tragédia után ismét megnyitott az ország egyik kedvenc vadasparkja

Három hónap után csütörtökön újra megnyílt a Somoskői Vadaspark. A Salgótarján erdei városrészében lévő létesítményt azért kellett bezárni, mert januárban kutyák támadták meg és pusztították el az ott élő állatok egy részét – közölte a vadasparkot fenntartó Ipoly Erdő Zrt.

Mint ismert, a vadaspark dolgozói január 28-án azzal szembesültek, hogy három kóbor kutya elpusztította a park muflonállományának háromnegyedét. Az első vizsgálatok után  kiderült, hogy az életben maradt tíz állat is kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett. A vadasparkot azonnali hatállyal bezárták.

A betévedt kóbor kutyák hárommillió forintos kárt okoztak.

Az elmúlt hónapokban megvizsgálták a park védelmi rendszereit, és azonnali intézkedéseket hoztak a biztonságos üzemelés visszaállítása érdekében. A kerítéseket felújították, a területen újabb villanypásztorrendszert építettek ki, és ultrahangos kutyariasztókat telepítettek. A helyreállítás 1,5 millió forintos költséggel járt, amelyet a cég saját forrásból finanszírozott.

Az elpusztult muflonállományt pótolták. az állatok Sopronból a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-től, valamint a Budakeszi Vadasparkból érkeztek a Somoskői Vadasparkba.

Az eset kapcsán az Ipoly Erdő Zrt. arra kér minden állattartót, hogy fokozott felelősséggel járjon el a hasonló esetek megelőzése érdekében. Kérik, hogy az erdős területeken ne tévesszék szem elől a kutyát, a turistautakat kizárólag az ebeket pórázon vezetve közelítsék meg, és figyeljenek a szájkosár használatára.

A Somoskői Vadaspark csodás természeti környezetben fekszik, egyetlen fotóval bizonyítani tudjuk. Íme

Lelépő.hu, fotó: Somoskő Vadaspark

Kapcsolódó