Lelépő
Image default

Egészen különleges retró-vonat csábít varázslatos utazásra vasárnap, ráadásul kedvezményesen

Különleges retró-vonat indul vasárnap Szegedről Hódmezővásárhelyen át Makóra, valamint az alföldi városból az egykori közvetlen gyorsvonatok hangulatát idézve Budapestre.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, idén ötvenéves a MÁV klasszikus M41-es dízelmozdonya, a Csörgő. A jubileum alkalmából néhány hétvégén különleges összeállítású retró-vonatok közlekednek

azokon a vasútvonalakon, amelyeken „fénykorában” a Csörgő volt a meghatározó vontatójármű.

Vasárnap Tiszavirág expresszvonat indul Szegedről Hódmezővásárhelyen át Makóra, majd tovább gyorsvonatként Makóról Budapestre. A retró-vonat mozdonya egy klasszikus, narancs festésű, M41-es Csörgő lesz. A különleges összeállítású szerelvényben első- és másodosztályú kocsik, valamint

a MÁV Rail Tours WRm 029-es Pannónia étkezőkocsija közlekedik.

Az étkezőkocsiban az idén hetvenöt éves Utasellátó különleges retró kínálatából válogathatnak az utasok. A Tiszavirág expresszen és a Makó-Budapest gyorsvonaton az első osztályú menetjegy ellátást is tartalmaz. Az Utasellátó munkatársai az ülőhelyen szolgálnak fel egy választható italt, illetve egy csokirolót az utasoknak.

A Pannónia étkezőkocsi vasárnap a Budapest-Nyugati pályaudvarról menetrend szerint 7.53-kor induló Napfény InterCity vonat elején érkezik Szegedre, és a járat valamennyi utasa használhatja.

Az egyedi jegyekkel igénybe vehető retró ülőhelyes kocsikkal kiegészülő Tiszavirág expressz Szegeden kezdi Szeged-Rókuson és Hódmezővásárhelyen át Makóra tartó az útját.

Makón a vonat érkezésére helyi vasúttörténeti kiállítás nyílik.

Makóról a szerelvény – Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Szolnokon át – a főváros felé indul, és menetrend szerint 19.27-kor érkezik a Budapest-Nyugati pályaudvarra. A gyorsvonatra az általános díjszabás szerint válhatók jegyek. Elérhetők a megszokott kedvezmények is, és a szerelvény a vármegye- és országbérlettel is igénybe vehető.

Lelépő.hu, fotók: MÁV

Kapcsolódó