Lelépő
Image default

Rakonczay Gábor alig három hónap alatt kenuzná át az Atlanti-óceánt

Rakonczay Gábor közösségi oldalán jelentette be: pontot akar tenni az óceánon be nem fejezett útja végére. 

Tizenegy évvel ezelőtt már egyszer nekivágott az extrém kihívásnak

Átépítette a 2012-ben, a szóló óceán átkenuzására használt hajóját, a Vitézt Rakonczay Gábor. Mint ismert, a járművet eredetileg Fa Nándor építette és Rakonczay hetvenhét napot töltött rajta az Atlanti-óceánon. A magyar extrém sportoló tájékoztatása szerint most új kabint, új tőkesúlyt és kormány rendszert, új bordaszerkezetet és tároló rekeszeket, illetve új szerelvényezést kapott a Vitéz.

„Gyakorlatilag a 2012-es 77 napos útnak a tapasztalatai alapján kapott a hajó egy nagygenerált” – hangsúlyozza.

42-vel szelné át az Atlanti-óceánt

A nevét is megváltoztatta, mostantól Vitéz helyet 42 néven szeli majd a habokat Galaxis útikalauz stopposoknak regény alapján. Ahogyan Rakonczay fogalmaz, ebben  a 42-es szám jelenti a választ, az élet, a világmindenség és a mindent érintő végső kérdésre.

A sportoló célja most ismét az, hogy átkenuzza az óceánt. A tervek szerint Portugáliából indul majd a hetven-kilencven napra tervezett, saját maga által csak önismereti útnak nevezett erősen extrém kihívásnak. Ha minden jól megy, az Atlanti-óceánt átszelve a karib térségbe, egészen pontosan Antigua szigetére érkezik majd meg. A sziget nem ismeretlen Rakonczay számára, hiszen

2007-ben és 2012-ben is itt fejezte be a páros és a szóló transzatlanti evezését.

Folyamatosan figyelhetjük majd az expedíció alakulását

Úgy tudni, a hajón a nyomkövető és műholdas kommunikációs eszközökön kívül lesz egy Starlink egység is, aminek köszönhetően stabilabb és minőségibb lesz a projekt követhetősége, mint az eddigi hajós vagy sarkvidéki expedíciói közül bármelyiknek. Az expedícióról Marosi László és a 4300 kilométeres Pacific Crest Trailről hazatérő Kércz Viktor forgat majd dokumentumfilmet.

Rakonczay Gábor expedíciójáról folyamatosan beszámolunk majd EXTRÉM rovatunkban.

Lelépő

Kapcsolódó