Lelépő
Image default

Annyi kakaós csigát készített idén ez a pékség, amivel szinte a fél országot átszelhetnénk

Budapesttől Debrecenig tartó kakaós csigasor, másfél focipályányi pizza és egy Boeing 747-es súlyával konkuráló lángosmennyiség. Ezek a Pek-Snack, Magyarország és a közép-európai régió meghatározó látványpékség-hálózatának 2022. évi teljesítményének meghatározó mutatói. Hatalmas számok következnek!

Az igali székhelyű Pek-Snack egyik legnépszerűbb termékéből, a kakaós csigából összesen 1 471 750 darabot készítettek idén. Ha ezeket sorba, egymás mellé raknánk, akkor végigérnének a Budapesttől Debrecenig tartó autópályán.

Ez azt jelenti, hogy szinte a fél országot átszelhetnénk az ízletes kakaós csigákkal.

Ezeknek előállításához összesen 6700 kg kakaóra volt szükség – ez a mennyiség majdhogynem megegyezik egy afrikai hím elefánt súlyával.

Pizzából 6 325 440 darabot sütöttek ebben az évben a Pek-Snack dolgozói. Ezzel a volumennel már beteríthetnénk másfél focipályát, ugyanis a harapnivalók összesen közel 7600 négyzetmétert fednek le. Kenyérlángosból is igencsak tetemes mennyiség került a boltok polcaira. A közel 2 millió 300 ezer darab lángos mintegy 297 840 kg-ot tesz ki,

ez pedig csaknem megegyezik egy Boeing 747-es utasszállító súlyával, amely közel 300 tonnára tehető.

A Pek-Snack által idén legyártott sajtos rúdjaival el tudnánk látni Budapest teljes lakosságát, beleértve az agglomerációt is, mivel ezek száma meghaladja a kétmilliót: 2022-ben 2 313 529 darab sajtos finomság készült.

Pogácsából közel 23 milliót állítottak elő az üzemben, amely megegyezik öt kékbálna tömegével. Az talán még beszédesebb, ha megállás nélkül, percenként megennénk egy-egy pogácsát, akkor bizony

44 évbe telne, amíg egyedül el tudnánk pusztítani ezt a mennyiséget.

Az ellenállhatatlan ízesítésű fánkokból pedig több mint 12 millió darabot sütött a vállalat – ezzel a mennyiséggel Párizs teljes lakosságát meg tudnánk vendégelni.

A péksütemények előállításához szükséges alapanyagok mennyisége is figyelemre méltó. Idén megközelítőleg 2 850 tonna lisztet, 850 tonna margarint, 335 tonna sajtot és 70 tonna bacont használtak el a Pek-Snack igali gyárában.

lelépő.hu, Fotók: Canva és Unsplash (Illusztrációk)

Kapcsolódó