Lelépő
Image default

Bezárták a paradji sóbányát, nem tudni, mikor tud újra nyitni

Vízbeszivárgás miatt meghatározatlan időre bezárták a parajdi sóbányát, hogy ne veszélyeztessék a látogatók biztonságát – adta hírül a turisztikai létesítmény közösségi oldalán.

A tájékoztatás szerint a sóbányába április 18. óta folyamatosan befolyik a Korond-patak vize, emiatt határozatlan időre kényetelenek bezárni a létesítményt. Az időzítés nem éppen a legjobb, hiszen a csíksomlyói búcsúra érkező zarándokok ezrei szoktak pünkösd tájékánt a parajdi sóbányába látogatni.

A Maros Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása alapján komolyabb probléma is felmerülhet, ugyanisúgy fogalmaztak: meghozzák a szükséges intézkedéseket, hogy megállítsák a víz behatolását, ami komoly gondokat okozhat a tárnákban.

Nem ez az első alkalom, hogy átmenetileg be kell zárni a parajdi sóbányát. Tavaly – ahogyan azt a Lelépő is megírta – februárban a talajvíz szivágott be a régi tárnákba, aminek hatására megnőtt a látogatható csarnokok levegőjének nedvességtartalma. 2022 nyarán pedig két hónapra zárták be a létesítményt hasonló okok miatt.

Lelépő

Kapcsolódó