Lelépő
Image default

Hónapokig nem lesz látogatható az ország egyik legkedveltebb romvára, a szezon végére nyitnák csak újra

Október végéig biztosan tilos a belépés a Nógrádi várba, emiatt elmarad a város első számú turisztikai programja, a történelmi várjáték is.

Varga Richárd Nógrád polgármestere közösségi oldalán adott hírt a Nógrádi várral kapcsolatos fejleményekről. Ahogyan arról a Lelépő.hu is beszámolt, még április végén, teljesen váratlanul lezáratta a népszerű kirándulóhelyet. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t az állapotát élet- és balesetveszélyesnek ítélte.

A legfrissebb információk szerint a veszélyelhárítási munkák teljes körű elvégeztetéséig nem lehet használni a területet, így idén elmaradnak a hagyományos Nógrádi Várjátékok. Az eseményt még komoly biztonsági intézkedések mellett sem engedélyezték. A Varga Richárd polgármester szerint előre láthatóan 2023. október 31-ig fejeződnek be majd a területen a munkálatok. Ez egyben azt is jelenti, hogy

a Nógrádi vár még több hónapig nem lesz látogatható.

A politikus közösségi oldalán bizakodásnak adott hangot. Reméli, hogy az időszakos korlátozásnak pozitív eredménye lesz és a Nógrádi vár felújítása, karbantartása után újra biztonsággal látogathatják a kirándulók.

Lelépő.hu

Kapcsolódó