Lelépő
Image default

Zseniális kirándulóutakat alakítanak ki négy Duna-menti ékszerdoboz településen

Félmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergom vármegyében, négy Duna menti településen, Lábatlanon, Péliföldszentkereszten, Piliscséven és Tokodon.

A térség számos érdekességet kínál a bakancsos, a kerékpáros és a szakrális turizmus számára, ezeket egymásra épülő fejlesztésekkel kívánják bemutatni – közölte Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

Lábatlanon két lombkorona házat alakítanak ki az emlősök élővilágának bemutatására, illetve természettudományos kísérleti foglalkozások, interaktív élményórák megtartására. Készül egy 4D-s mozi is, amely a környezettudatosság fejlesztéséhez kínál élményalapú, modern attrakciót.

A péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház meglévő látogatóközpontjának szolgáltatásaihoz kapcsolódva egy különleges, sas formájú sziklamászó tornyot építenek.

Piliscséven egy régi présház épülete újul meg. Ökoturisztikai találkozó pontként funkcionál majd, a természetjárók új generációjának kinevelése érdekében. Tokodon pedig ökoturisztikai találkozó pontot alakítanak ki, ahonnan indulva három különböző tanösvény járható be – ismertette az elnök.

Az érintett települések fejlesztései a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg.

Komárom-Esztergom vármegye a TOP keretében 3,5 milliárd forintot használt fel 12 projekt megvalósítására, a TOP Plusz programban további 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre a turizmus fejlesztésére.

Lelépő

Kapcsolódó