Lelépő
Image default

Tudtad? Magyarországon található a Európa legnagyobb nárciszmezeje

Babócsán, Somogy vármegyében található kontinens legnagyobb összefüggő nárciszmezeje, amelynek virágzása évről évre páratlan látvány.

Úgy tudni, a babócsai Basa-kert tizenhárom hektáros területét a török hódoltság idején a helyi basa nárciszokkal ültette tele, hogy ezzel gyönyörködtesse háremhölgyeit. Azóta évszázadokon át minden tavasszal csillagos nárciszok sokasága nyílik, néhány napra beborítva, illatfelhőbe burkolva a község határában található,

a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által védetté nyilvánított mezőt.

A csodálatos látványt a település minden évben megünnepli. A szervező Babócsáért Egyesület a Facebook-oldalán adta hírül, hogy a Somogy vármegyei település Basa-kertjében immár huszonötödik alkalommal várják majd az érdeklődőket.

Nárcisznap április 29-én lesz.

A rendszerint látogatók ezreit vonzó egynapos fesztivál programjai között lesz végvári forgatag, íjászat, kézműves vásár, gyermekműsor, főzőverseny, táncelőadás és több koncert is. A jegyek a helyszínen megvásárolva 6-14 éves kor között 300 forintba kerülnek, felnőtteknek 1500 forintot kell fizetniük.

A virágzó nárciszban az ország több pontján gyönyörködhetünk. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy több ezer nárcisz virágzik az ország legnépszerűbb arborétumában, itt pedig kaposvári Rippl-Rónai Emlékházról mutatunk látványos fotókat, ahol szintén ezek a csodás virágok készítettek látványos sárga szőnyeget.

Lelépő.hu, fotók: illusztráció, Unsplash

Kapcsolódó