Lelépő
Image default

Közel egymilliárd forintból rakták rendbe az ország egyik ősparkját

Fantasztikus átalakuláson ment keresztül a miskolctapolcai őspark, ahol az eliszaposodott csónakázó tó is újjászületett.

Csaknem 960 millió forintot fordítottak a miskolctapolcai őspark gondozására, fejlesztésére. A miskolci önkormányzat tájékoztatása szerint megújult Barlangfürdő szomszédságában lévő park, a sétaútvonalak, a közművek és a közvilágítás, valamint mintegy harmincezer növényt ültettek el a területen. Emellett miniatűr bronzszobrokat és fa játékszobrokat helyeztek ki.

Fotó: Miskolc és Én

A beruházás alatt a mókusszobrokat megőrizve felújították a park hídjait és megépült három kisebb és három nagyobb pavilon, melyek árusító- és szolgáltatóhelyként működnek majd.

Fotó: Miskolc és Én
Fotó: Miskolc és Én

Csaknem kétezerötszáz köbméternyi iszaptól szabadították meg a csónakázó tavat, ahol két új csónak és három új vízibicikli várja a látogatókat. A tó iszapmentesítésére azért volt szükség, mert az iszapréteg vastagsága helyenként a nyolcvan-száz centimétert is elérte.

Fotó: Miskolc és Én
Fotó: Miskolc és Én

A miskolci önkormányzat úgy fogalmazott: a területen évtizedek óta nem voltak komolyabb fejlesztések a tavalyi évig, amikor komplex rekonstrukciós munkák kezdődtek el. Bár a munkálatok most fejeződtek be, a felújított területre már „félkész” állapotban is nagy volt az érdeklődés.

Az őspark szomszédságában található a Barlangfürdő, amely ősszel komoly bajba került az elszálló energiaárak miatt. Akkor csak a helyi vállalkozók összefogásának volt köszönhető, hogy tovább tudott üzemelni.

Lelépő, fotók: Miskolc és Én facebook oldala

Kapcsolódó