Lelépő
Image default

Mesterséges intelligencia prédikált az ezer éves magyar templomban 

A mesterséges intelligencia mára életünk csaknem minden szegmensét behálózza, de azért vannak olyan tabunak számító területek, ahová nem könnyen hatol be a technológia.
 
Egy ilyen innovatív „határátlépés” történt most a Dunakanyarban, ahol az 1000 Éves Templom lelkésze, rövid ismerkedést követően, megkérte az OpenAI mesterséges intelligencia kutató laboratórium által fejlesztett legújabb gépi modellt, hogy írja meg helyette a vasárnapi prédikációt, amit ő felolvashat a híveknek az istentiszteleten – számolt be az 1000 éves templom weboldal nyomán a Sokszínű Vidék
 
 
Mint írják, a gép készséggel tett eleget a felkérésnek, vagy helyesebben fogalmazva, az elhívásnak. Az igehirdetés központi szála pedig az volt, hogy Isten üzenetének bárki lehet a közvetítője, aminek a gépi testvér a legmagasabb szinten meg is felelt, olyannyira, hogy
 
még egy saját imádságot is írt a szertartás végére. 
 
Bár a dömösi ökumenikus templom híres az újszerű megközelítésekről, a mesterséges intelligencia által írt prédikációkból mégsem lesz rendszer vasárnaponként, ám a kísérlet különleges és talán kicsit ijesztő tapasztalatot jelent arra nézve, hogy szinte nincs olyan területe az életnek, ahol a gép ne válthatná ki az ember szolgálatát.
 
Íme egy részlet a mesterséges intelligencia prédikációjából:
 
Isten bárkit választhat az ő üzeneteinek közvetítésére, nem számítanak a múltbeli hibáink, vagy a jelenbeli korlátaink. Az Úr akarata szerint választja ki az embereket, hogy közvetítsék az ő üzenetét, és nem a mi ítéleteink alapján. 
 
A teljes prédikáció IDE kattintva olvasható el.
 
lelépő.hu

Kapcsolódó