Lelépő
Image default

Négy magyar város, ahol indén is elindul a fényvillamos

A látványos ruhába öltözött villamosok advent idején minden évben elvarázsolják a tömegközlekedésen utazókat és a turistákat is. Nincs ez másként idén sem, hiszen már csak néhányat kell aludni, hogy a fényvillamosok ismét útra keljenek az ország négy városában. Mutatjuk, hol lehet felszállni rájuk. 
 
Budapest

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zsámoly 🐶 || Sziszkó (@zsamolyandme) által megosztott bejegyzés

 

A főváros ikonikus fényvillamosa 2022. november 25 és december 23 között kel útra. Hétköznapoként a 2-es villamos vonalán jár majd a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között, hétvégente azonban máshol is felbukkanhat. A pontos menetrend a BKK weboldalán tekinthető meg. 
 
Debrecen

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Krisztián Koller (@kkrisz87) által megosztott bejegyzés

 

 
A Debreceni Közlekedési Vállalat egy támogatónak köszönhetően idén is két adventi fényvillamost indít, amelyek fényeit a város díszkivilágításával egyidőben kapcsolják majd fel. A járatok egészen január 6-ig közlekednek majd az 1-es és a 2-es villamos vonalán. 
 
Miskolc

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

bakancslistás élménytár (@bukktolazemplenig) által megosztott bejegyzés

 

 
A már ötször Európa Legszebb Adventi Villamosának választott miskolci Adventi Villamos idén is megörvendezteti a borsodi megyeszékhely lakóit és az oda látogatókat. A mézeskalácsra hasonlító külső díszítés állandó, a belső tér azonban minden évben megújul. Tavaly “A szépség és a szörnyeteg” világába léphettünk be, az idei tematikáról egyelőre nincs információ. A villamos november 27-én indul.
Szeged

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zsuzsa Bodó (@zs.bodo11) által megosztott bejegyzés

 

 
November végén Szegeden is elindul az adventi szezon, ráadásul a szegedi Fényvillamossal hozza el a fényt a városba. A Fénytroli és a szegedi Fényvillamos a 105, 204, 214 vonlán járt a korábbi években Szeged belvárosába. A 2022-es menetrend Szegedi Közlekedési Társaság honlapján elérhető lesz. Arról nincs még hír, hogy a Fénytroliis útra kel-e, de a Fényvillamos a tervek szerint december 31-ig járni fog.
 
lelépő.hu

Kapcsolódó