Lelépő
Image default

Új rekord született – Alig két hét alatt futotta le a több mint 1100 kilométeres Kéktúrát Simonyi Balázs

Új rekordot jelentő 15 nap és 6 óra 50 perc alatt teljesítette futva az országos Kéktúra 1172,5 kilométeres távját Simonyi Balázs hobbi ultrafutó. A bejelentést a Kékkör dokumentumfilm stábja tette.

Simonyi ezzel két napot javított az eddigi rekordon. Június elsején indult Írott-kőről és június 16-án ért célba Hollóházán, átlag napi hetvennyolc kilométert megtéve. Két külön nyomkövető jeladó hitelesítette a rekordot, a szokásos Kéktúra-pecsétekkel.

A táv hosszúsága mellett jelentős, 32 055 méter szintkülönbséget, változatos terep- és időjárási viszonyokat is le kellett küzdeni, többek között a Medárd-napi esőzések miatt.

„Nem változtatott meg, inkább megerősített. Dupla műszak volt: egyszerre filmesként és futóként is helytállni napról napra kemény volt. Nem vagyok nagy kiránduló, de rengeteg impulzus, spontán élmény ért erdőtől emberig, ami kiragadott a robotolásból” – mondta a sportoló.

Simonyi Balázs futását, interakcióit a Kékkör című dokumentumfilm 20 fős stábja rögzítette a legváltozatosabb technikákkal, ami a 2024 telén bemutatandó tíz részes sorozat keretét képezi. A Kékkör bemutatja majd Magyarország természeti kincseit és településeit a Kéktúra környékén, történeteket és embereket, akik valamiképpen a Kéktúrához kötődnek – átfogó képet alkotva a vidék szépségéről és színes kultúrájáról, írják.

A korábbi rekordot Szarvas Mátyás tartotta, aki 2022-ben saját idejét megjavítva, az új csúcsot jelentő 38 nap alatt teljesítette a teljes országos Kékkör 2560 kilométerét.

Lelépő

Kapcsolódó