Lelépő
Image default

Újabb zseniális kerékpárúttal gazdagodott a Balaton-környéke

Kerékpárút épült Fonyód és Buzsák-Csisztapuszta között, az út utolsó, déli szakasza a napokban készült el – tájékoztatott Fonyód önkormányzata.

Számos előnye van az új kerékpárútnak

A teljes hosszát tekintve nettó 218 millió forintból megvalósult kerékpárúttól azt várják, hogy a munkavállalók mobilitásának elősegítésével kedvező hatást gyakorol a foglalkoztatásra. Emellett kielégíti a kerékpáros turisták igényeit a nyári turisztikai szezonban, tovább javul a gyógyvizéről híres Csisztafürdő elérhetősége, valamint hozzájárul a szezon meghosszabbításához.

A Fonyód és Csiszta közötti távolság mindössze öt kilométer, de korábban huszonöt kilométert kellett kerülni, ha az emberek egyik településről a másikra akartak eljutni. Erre hívta fel a figyelmet Kara Lajos, Buzsák polgármestere.

Fonyód megközelíthetősége is javul

A településvezető hozzátette, hogy gyönyörű tájakon át vezető aszfaltozott út kedvezőtlen időjárási körülmények között is használható, megkönnyíti a munkába járást, népszerűsíti a sportos életmódot.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az útnak köszönhetően a buzsákiaknak és táskaiaknak „sokkal közelebb lesz Fonyód”. Így nem feltétlenül kell Marcali felé menniük bevásárolni. Fontos, hogy ne csak a balatoni fürdőzés jelentsen turisztikai programot, hanem más lehetőségeket is megnyissunk a vendégek számára – hívta fel a figyelmet a polgármester. Hangsúlyozta, a kerékpáros turizmus új lendületet kaphat a beruházástól.

Ezt olvastad már?

Csüllő, hósármány, és kis sirályok bukkantak fel november végén Fonyódon. A különleges madarakat Kiss Zoltán és Magyar Péter tudta lefotózni a magyar tengernél.

Különleges madarakat kaptak lencsevégre a Balaton egyik legvarázslatosabb városában

Lelépő

Kapcsolódó