Lelépő
Image default

Látványos falfestmény ünnepli a főváros első „játszó-utcáját”

Elkészült a Neopaint idei utolsó tűzfalfestménye a VII. kerületi Alsóerdősor iskola udvarában, amely a Szövetség-Barát utca felől is látható. A kivitelezést megnehezítette a november végi, december eleji időjárás, a végeredmény azonban elképesztően látványos lett. 
 
Ahogyan a Neopaint a Facebook oldalán közzétett beszámolóban fogalmaz, az illusztrációt Brunszkó ‘Nikon’ Laci készítette el.
 
 
„A Barát utca 1954-ben lett Budapest első “játszó-utcája”, amikor 9:00 és 21:00 óra között lezárták az utcát az átmenő forgalom elől, a célirányú forgalmat pedig 5km/h sebességre korlátozták. Kedves mellékszál hogy az első játszó-utcát többek között Barát István rendőr őrnagy adta át a gyerekeknek.” – írta Brunszkó.
 
Az alkotás központi része a napocskát rajzoló kislány, az ugróiskola és a pettyes labda,
 
amely a Brunszkó által leírt történetről emlékezik meg. A képet körül fogó tök, burgonyavirág, paprika, paradicsom, káposzta és egyéb zöldségfélék pedig a környéken valaha zöldellő konyhakertecskéknek állít mementót.
 
 
Nem ez az első alkalom, hogy a Neopaint az Alsóerdősori iskolában alkot. 2014-ben szintén itt festették meg a Budapest Bang című képüket ezer négyzetméteren, amit Vidák Zsolt tervezett.
 
lelépő.hu, fotók: Neopaint

Kapcsolódó